30 yıllını insanlığa hizmet olarak adamış bir lider kadın

"İnsani Hizmet Takdir Ödülüne" layık görülen Emine Erdoğan'ın 30 yıllık sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yağmur, çamur, tehlike ve uzaklık demeden yaptığı çalışmalarla elini uzattığı mazlumlar...

İngileter'nin Londra şehrinde düzenlenen forumda "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a verildi. 

Gençliğinden itibaren sivil toplum kuruluşları ile mazlum insanların sesi olmak için mücadele eden Erdoğan, aynı zamanda güvenliğini riske atarak bizzat bu insanların yanında olmayı tercih etti. Yeri geldi bir anne gibi evladına ağladı yeri geldi bir abla bir kardeş oldu. 

Özellikle ülkemizdeki kadın ve çocuk haklarıyla ilgili bir çok mücadele verdi. Dünya çapında katıldığı sempozyumlarda kürsüdeki büyün konuşmaları 'İnsanlık'tı.  Tüm kamuoyunun önünde yeryüzünde yaşayan herkesin eşit olduğunu ayrım yapılmadan herkese eşit davranılması gerektiği çağrılarında bulundu.

Dünya liderlerinin eşlerinden farklı olarak her ortamda mazlumlara ve onların haklarına dikkat çekti. Bir çok hayatın gidişatını değiştirdi. 2009'da Dünya liderlerinin eşlerini davet ederek Filistinli kadınları dünya gündeminde 'Filistin'de Barış İçin Kadınlar' adlı sempozyumla zirveler düzenledi. Myanmar'dan Gazze'ye kadar birçok insanın savaş nedeniyle yaşadıkları soykırımları uluslar arası platformlarda yüksek sesle dile getirdi. 

Mülteci olarak hem bizim ülkemize hem de başka ülkelere giden kız çocuklarına öncü oldu. Atölyeler kurarak iş sahibi olmalarını sağladı. 30 yıllık insanlığa yapılan bu dev hizmet dünyada ses getirmeye başlandı. Dimdik durarak bir anne gibi dünyaya insanlık tokadını attığı konuşmasıyla "Sizler, kapitalizmin insan ruhunu duygusuzlaştırdığı bir dünyada, merhametin, vicdanın sesi olmaya çalışıyorsunuz. Hep birlikte dünyaya barış ve huzuru getirelim" barış ve insanlık çağrısında bulundu. 

43 kiloluk kadından inanılmaz rekor!

İLİŞKİLİ HABER

43 kiloluk kadından inanılmaz rekor!

BİR YORUM YAPIN 0