Diriliş'in Ertuğrul'u Engin Altan sanata el atıyor

TRT 1 ekranlarındaki Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan arkadaşlarıyla birlikte sanat eserlerini yurt dışında tanıtmak için proje başlattı.

Ekranların başarılı oyuncusu Engin Altan Düzyatan Ata Volkan Alp, Engin Altan Düzyatan, Haluk Yücelsin, Hakan Salargil, Raul Danon, Erol Büyük, Selim Erol, Cengiz Yatağan ve Mert Üründül arkadaşlarıyla birlikte,  "Sanatta Etkileşim"  söyleşisinde bir araya geldi. Sanatın içerisinde büyüdüğünü ve küçükken babasının sık sık resim sergisine götürdüğünü belirten Diriliş'in Ertuğrul'u, "Diziler, sanat eserlerini yurt dışında tanıtmak için iyi araç olabilir. TV, Türkiye'de 300-350 milyon dolarlık bir ihracat oranına sahip bir eğlence sektörü. Türk dizilerinin dünyaya satılmasının karşılığı 200 milyon dolar. ABD'den sonra, en fazla diziyi Türkiye pazarlıyor. Çocukken Brezilya dizileri seyredilirdi. O dönem biz Brezilya'dan ithal ederdik, şimdi biz onlara dizi satıyoruz. Dizilerdeki objeler, 70 ülkedeki seyirciye ulaşıyor. Değerli ressamlarımız, heykeltıraşlarımız var. Onları nasıl daha fazla gösterebiliriz? Dizide kullanılan evlerin duvarlarına bir şeyler asılıyor ya; IKEA'dan almayalım. Sektörü sadece eğlence sektörü olmaktan çıkaralım. " dedi.

Sosyetik güzel eşine rağmen müdür oldu! Yıllık maaşı...

İLİŞKİLİ HABER

Sosyetik güzel eşine rağmen müdür oldu! Yıllık maaşı...
Kültür Sanat sezonu açılışına sanatçı akını

İLİŞKİLİ HABER

Kültür Sanat sezonu açılışına sanatçı akını
Ezgi Mola 1,5 ayda 10 kilo verdi

İLİŞKİLİ HABER

Ezgi Mola 1,5 ayda 10 kilo verdi
Sinem Kobal'dan evlilik itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

Sinem Kobal'dan evlilik itirafı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

Ertugrul bir 5 yıl önce

...Iyide cocugunuzun neden amerikada dogmasini istediniz ..yaraladiniz sevenlerinizi ..

Toplam 6 beğeni

FxNeo 5 yıl önce

Evet Bütün kominist ve kemalist yayın kuruluşları bunu haber yapmış. İddia olarak ama, ya orda doğurmaz ise ?

Toplam 0 Beğeni

mustafa a. 5 yıl önce

çok guzel bir insan memleketin boyle sanat çilara ihtiyaci var eger filimlerde bile turkiyeye ait esyalari koyun diyorsa o biziz demektir o bizim insanimiz demektir

Toplam 7 beğeni

altınadam 5 yıl önce

çok harika bir düşünce. yabancı filmlerde nasıl propagandaya yönelik bir knu hakkında mesaj vermeye yönelik sahneler varsa bizimde kendi kültürümüze yönelik sahneler oluşturulabilir.

Toplam 4 beğeni

MEHMET 5 yıl önce

adam...adam gibi adam...

Toplam 4 beğeni