Hollywood filmlerine Türk damgası

Genç yaşına rağmen ilk önce Kanada'da dil eğitimi daha sonra üç boyutlu animasyon eğitimi gören Abdullah Ecirli'nin günümüzde dünyanın ilgi odağı haline geldiği birçok hollywood filminde izi var.İşte haberin detayları...

Abdullah Ecirli, tasarladığı görsel efektlerle Star Wars, Transformers, Maymunlar Cehennemi, Açlık Oyunları gibi filmlerde seyirciyi adeta büyülüyor.

Abdullah Ecirli, "Mavi bir ekran önünde çekilmiş bir filmin, iki aktörden bir savaş sahnesine, uzayda bir keşfe veya su altında bir maceraya dönüşünü seyretmek, bunun bir parçası olmak çok keyifli bir duygu" diyerek duygularını dile getirdi.

Ecirli , "Normalde pek film seyretmedikleri halde, sırf ben çalıştım, sonunda adım yazıyor diye film seyreden arkadaşlarım var. Filmlerin sonunda isimler bitene kadar bekleyip, adımın olduğu yerlerin fotoğrafını çekip paylaşan arkadaşlarım, akrabalarım var. Bundan mutlu olmamak mümkün değil. Ayrıca başarım sadece kendi çalışmamın gayretimin bir sonucu değil, sayısız insanın buna katkısı var. Eğer bana güvenen ve her zaman destek veren bir ailem, sosyal çevrem olmasa bugün buralarda olmam hayal olarak kalırdı. Bu yüzden hem mutlu hem de müteşekkirim."diyerek ailesine gurur kaynağı olması alakalı mutluluğunu ifade etti.

Yeterli bir ekonomik kazanç olduğunda sinema adına her şeyi yapmanın mümkün olduğunu söyleyen Ecirli: "Hollywood'da yapılmış büyük bütçeli bir filmin sadece visual effect bütçesi, Türkiye'de yapılmış en pahalı filmin bütün bütçesinden daha fazladır. Hayalim elbette var fakat şu an için bu kadar büyük hedeflerim yok ama bir gün kendi filmimi yöneteceğimi umuyorum. Son zamanlarda çalıştığım ekiplerin hepsi çok iyi ekiplerdi, o yüzden her birinden ayrı keyif aldım. Belki film tarihindeki öneminden ya da izleyici kitlesinin büyüklüğünden, film üzerindeki gizlilikten olabilir Star Wars'da çalışmış olmak farklı bir duygu" dedi.

İşini yapmasının haricinde filmleri seyretmekten oldukça keyif aldığını söyleyen Ecirli: "Aslına bakarsanız, film ve dizi dışında başka birşey de seyretmiyorum. Ben sonunu bildiğim filmleri seyredemediğim için tekrar seyrettiğim film sayısı çok azdır. Öyle olunca da sadece başka çalışmalar için referans olarak sakladığım bir film arşivim var. 
En sevdiğim film ve yönetmene gelince, seyrettiğim yüzlerce film içinden bazılarını ayırmak çok zor ama Christopher Nolan'ın, Guy Ritchie'in, Coen kardeşlerin filmlerini seyrederken ayrıca zevk alıyorum. Sinematograf Roger Deakins'in filmlerinin de büyüleyici bir güzelliği var." dedi ve VR üzerine şu sözlerini ekledi: "Oyun motorlarının real time render kalitelerindeki artışı da düşünürsek, geleceğimiz daha çok VR ve immersive technologies üzerine, yani seyircinin sanki içindeymiş gibi parçası olduğu ve seyrettiği şeyle interaktif olarak etkileşim kurduğu görseller olacak diye düşünüyorum."

Amerika'ya yerleşen oyuncu Atasoy: Türkiye'yi...

İLİŞKİLİ HABER

Amerika'ya yerleşen oyuncu Atasoy: Türkiye'yi...
Özge Uzun: 'Eşinizle son bir kez konuşun...'

İLİŞKİLİ HABER

Özge Uzun: 'Eşinizle son bir kez konuşun...'
Kate Hudson kızı Rani'nin fotoğrafını paylaştı

İLİŞKİLİ HABER

Kate Hudson kızı Rani'nin fotoğrafını paylaştı
Deniz Akkaya'ya şok suçlama!

İLİŞKİLİ HABER

Deniz Akkaya'ya şok suçlama!

BİR YORUM YAPIN 0