İstanbul'da 7 oyunun tiyatroseverler ile buluşması

Ekim ayının üçüncü haftası, İstanbul Şehir Tiyatrolarında "Macbeth", "Hisse-i Şayia", "Bizim Aile", "Matruşka", "Kahvede Şenlik Var", "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar" ve "On İki Öfkeli Adam" tiyatroseverler ile buluşacak.

Kukla ve dramatik oyunculuğun harmanlandığı bu uyarlamada "Macbeth" olağanüstü bir yorumla seyircinin karşısına çıkıyor.

William Shakespeare'in senaryosu olan dünyaca ünlü "Macbeth", yönetmen koltuğunda Ulviye Karaca'nın oyununda, Damla Cangül, Yılmaz Aydın, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Şirin Kılavuz Sevinç ve Tuğrul Arsever gibi isimler rol almakta. Oyun, 17-20 Ekim tarihleri arasında tiyatroseverler ile olacak.

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun lider ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin yazdığı ve yönetiminde  Tarık Şerbetçioğlu'nun olduğu "Hisse-i Şayia" oyunu, 17-20 Ekim tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

"Bizim aile" oyunu ise sıcak bir yuvayı betimleyen Sadık Şendil'in kaleme aldığı, Sinem Bayraktar tarafından tiyatro sahnesine uyarlanan müzikal oyun 18-20 Ekim tarihleri arasında tiyatroseverlerin sahnesinde olacak.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Bora Seçkin'in yönettiği oyun, iki insanın birbirini tanıma, anlama ve bir arada yaşamaya çabalamasını anlatıyor.

"Kahvede Şenlik Var" adlı oyunda, kadın ve erkek sorumlulukları, toplumsal kurallar ve bu kurallar dahilinde şekillenen insan ilişkilerini ele alıyor.

"Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar" adlı Neil Simon'un yazıp Ersin Umulu'nun yönettiği amerikan stilinde bir müzikal bu oyun, 18-20 Ekim tarihleri arasında tiyatroseverler ile olacak.

Reginald Rose'un yazıp, Arif Akkaya'nın yönettiği "On İki Öfkeli Adam" adlı oyun,18-20 Ekim tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde tiyatrocular ile buluşacak.

İSMEK 22. Genel Sergi ve Festivali açıldı

İLİŞKİLİ HABER

İSMEK 22. Genel Sergi ve Festivali açıldı
Suriyeli Zeynep Yusuf, mültecilerin sesini duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

Suriyeli Zeynep Yusuf, mültecilerin sesini duyurdu

BİR YORUM YAPIN 0