Ballıkayalar Tabiat parkı nerede? Ballıkayalar nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

Kamp yapmak için İstanbul'a yakın rota arayanlara müjde! Sizler için Gebze'de yer alan Ballıkayalar Tabiat parkı hakkında bir araştırma yaptık. Ballıkayalar Tabiat parkı nerede, giriş ücreti ne kadar, kahvaltı yapılır mı, kamp yerleri var mı ve nasıl gidilir? Tüm bu soruların yanıtı haberin detayında...

Sonbahar ve ilkbahar aylarında şöyle mis gibi bir orman havası almak ve bütçenizi zorlamadan ailecek geçirebileceğiniz mekanları araştırmaya sizler için devam ediyoruz. Bugünkü rotamızda Kocaeli Gebze'de yer alan Ballıkayalar Tabiat parkı var. Gebze’nin saklı cenneti Ballıkayalar’da yeşil bir tura çıkmaya hazır mısınız? Gebze'nin saklı cenneti olan Ballıkayalar'da iki kilometre uzunluğundaki kanyonun genişliği 40 ile 80 metre arasında değişiyor. Kireçtaşı kaplı olan etrafı ve kayalarla çevrili kanyonun ortasından geçen Ballıkaya Deresi yer yer gürül gürül akarken bazı yerlerde göletler halinde görülebiliyor. 

BALLIKAYALAR NEREDE ve NASIL GİDİLİR?

Ballıkayalar, İstanbul'a yalnızca 45 dakika uzaklıkta Kocaeli Gebze'de yer alıyor. Gebze Merkez'den yalnızca 8 kilometre uzaklıkta olan tabiat parkı, Tavşanlı köyüne ise 1 kilometre uzaklıkta. İstanbul'dan önce Gebze tabelaları takip edip daha sonra da Tavşanlı kötü yolunu izleyerek kolayca gidebilirsiniz.

Arabasız gitmeyi düşünüyorsanız ise, Gebze'ye giden trenlere binip daha sonra Tavşanlı Köyü minibüslere binerek hızlıca gidebilirsiniz.

BALLIKAYALAR TABİAT PARKI GİRİŞİ ÜCRETLİ MİDİR?

Giriş için herhangi bir ücret ödemenizi gerektirmeyen bu ormanda, özel aracınızla geliyorsanız 10 TL kadar otopark ücreti ödemeniz gerekebilir. Ekstra olarak, piknik alanları için masa başı 10 TL alınıyor. İlerleyen bölgelerde bulunan kamp çadırları için yalnıza 20 TL çadır parası ödeyebilirsiniz.

PEKİ, BALLIKAYALAR TABİAT PARKINDA NELER YAPILIR?

Doğa harikası olan Ballıkayalar'da birbirinden farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Serin serin esen orman havasında yapacağınız bir sabah yürüyüşü, göl kenarında romantik bir kahvaltı ya da kaya tırmanışı yapabilirsiniz.

Farklı farklı alanlarda kurulan trekking parkurunda en çok tercih edilen parkın girişinden başlayıp kanyonun üst taraflarından ilerleyen yolken diğeri kanyonun içinden şelaleye doğru, dere yatağından geçen parkurdur. Yol boyunca duyacağınız şelalenin gürül gürül sesine eşlik eden kuş cıvıltılarına hazır olun.

Kanyonun içerisinde bulunan kamp alanlarında ailecek veya arkadaşlarınızla muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Herhangi bir tesis bulunmayan bu bölgeye kamp yapmak için gidiyorsanız mutlaka yanınızda her şeyi bulundurmalısınız. Elektrik bulunmayan bu bölgede kamp ateşi etrafında ve yıldızlar eşliğinde harika bir akşam sizleri bekliyor.

Ballıkayalar'a günübirlik gideceksiniz mutlaka göl kenarında piknik yapmanızı öneririz. Ateş yakmanın serbest olduğu bu bölgede ormanın temiz havasından gelen acıkma hissine şöyle güzel bir mangal partisi ve semaverde çay eşlik edecek.

Yeşilin her tonunun olduğu Ballıkayalar'da muhteşem bir gün geçirmenizi dileriz :)

Kızılcahamam'a nasıl gidilir? Kızılcahamam'da gezilmesi gereken yerler

İLİŞKİLİ HABER

Kızılcahamam'a nasıl gidilir? Kızılcahamam'da gezilmesi gereken yerler
Ilgaz Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Çankırı'da gezilecek yerler neresi?

İLİŞKİLİ HABER

Ilgaz Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir? Çankırı'da gezilecek yerler neresi?
Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'de gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'de gezilecek yerler
Erzincan'da nerelere gidilir? Erzincan'da ne yenir?

İLİŞKİLİ HABER

Erzincan'da nerelere gidilir? Erzincan'da ne yenir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0