Amasra'ya nasıl gidilir? Ne yapılır? Amasra'da gezilecek yerler...

Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bartın iline bağlı bir ilçe olan Amasra, giden herkesi kendine bağlıyor. Hafta sonu ve bayram rotası için Amasra tatilini düşünebilirsiniz. Peki, Amasra'da ne yapılır? Nasıl gidilir? İşte, Amasra'da gezilmesi gereken yerler...

Amasra’nın huzuru havası toprağının, denizinin kokusu sizi adeta sizi büyüleyebilir. Doğa ile iç içe bir eşsiz sakinlikte olan Amasra'ya İstanbul'dan ulaşımınız oldukça kolay olacaktır. Bayram tatilini ve hafta sonları değerlendirmeniz için ideal bir tercih olabilir. Amasra'yı gezmeniz ve alışmanız için 2 veya 3 gün yeterli olacaktır. İstanbul'a 458,4 km olan bu kasabaya E-5 yoluyla ulaşmanız oldukça kolaydır. Amasra sadece cennet gibi doğası ile değil aynı zamanda milyonların sevgisini kazanmış ve vefatıyla herkesi yasa boğmuş olan Barış Akarsu'nun memleketi olması dolayısıyla da pek çok farklı duyguyu sizlere yaşatacak.

                                       AMASRA'DA GEZECEĞİNİZ YERLER

Amasra Kalesi, Kale ile karayı birbirine bağlayan tarihi köprü, Amasra'daki tarihi evler, Amasra'daki patika yollar, denize karşı oturabileceğiniz uçurum kenarındaki oldukça nezih çay bahçeleri, balıkçı restoranları...

Tepeye kadar takip eden patika yolları takip ederseniz Amasra'nın ünlü kafesi olan Ağlayan Ağaç kafesine ulaşabilirsiniz. Buradan dürbün kullanarak Tavşan adasını seyredebilirsiniz. Geçmişte bu küçük adada oldukça fazla tavşan olmasından dolayı 'Tavşan Adası' adını almıştır. Şuan adada bir yaşam belirtisi görülmemektedir. Oldukça makul fiyatları olan bu kafede kahve ve çay eşliğinde bu harika manzaranın tadını çıkabilirsiniz.

Midye severler için ünlü seyyar midyeciler bulunmakta. Oldukça taze olan bu lezzetleri tatmanın sevinci içerisinde olacaksınız.

                                         ÖĞLE YEMEĞİ NE YENEBİLİR?

Öğle yemeği için Amasra'da size öneri olarak oldukça lezzetli olan Amasra pidesinden yemenizi tavsiye ederiz. Aile mekanı olan Karadeniz Aile Pide Salonu yiyecek-içecek ve makul fiyat listesi ile öğle yemeği için değerlendireceğiniz harika bir tercih olabilir. Bu muhteşem pidenin yanında bakır kaptan doğal yayık ayranınızı içmeyi unutmayınız.

Amasra denince akla taze balığı ve enfes salatası gelir. Burada birbirinden lezzetli ve makul fiyatları olan mekanlar bulmanız oldukça mümkün. Balığı sudan çıkarır çıkarmaz yaptıkları için bayat olması gibi bir durum söz konusu değildir. Amasra'ya özgü bol malzemeli Amasra Salatasının tadı ise damakta aranan bir tat bırakıyor.

Popüler bir mekan olan Amasra Sofrası, hem makul fiyatları hem de alkolsüz menüsüyle aileniz ile birlikte keyifli vakit geçireceğiniz harika bir tercih olabilir.

                                        AMASRA'DAN NE ALABİLİRİM?

Amasra'nın kendine has şirin mi şirin çarşısında oldukça rustik, otantik ve Amasra'ya ait bir sürü hediyelik eşya bulabilirsiniz. Ahşap hediyeleri ile meşhur olan Amasra'dan sevdikleriniz için çeşitli ahşap ürünlerinden alabilirsiniz.

Amasra'nın sakinliğini yaşayacağınız, Büyükşehir'in stresi ve sıkıntısından uzakta, ailenizle veya tek başınıza kafanızı dinleyeceğiniz denize karşı doğa ile iç içe apart oteller, pansiyonlar ve 5 yıldızlı uygun ücretli oteller mevcuttur.

Amasra merkezde bulunan Barış Akarsu heykelinin yanında sevdikleriniz ile fotoğraflar çekilebilirsiniz. 

Tavuk eti nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Tavuk eti nasıl saklanır?
Modanın 'İlham Verici Yüzü' Meghan Markle'nin ofis ortamına taşınan iş stili kombinleri! Meghan Markle kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Modanın 'İlham Verici Yüzü' Meghan Markle'nin ofis ortamına taşınan iş stili kombinleri! Meghan Markle kimdir?

BİR YORUM YAPIN 1

Serdar 5 yıl önce

Amasra kasaba değil bartının bir ilçesidir.

Toplam 1 beğeni