Ordu'da işsiz gençler arı gibi çalışıyor

Ordu'da, yaşları 19 ile 24 arasındaki gençlerin arıcılık sektörüne kazandırılması için yeni bir proje başlatıldı. İşte, haberin ayrıntıları...

Türkiye'de bal üretiminde ön sıralarda seyreden Ordu'da, Gölköylüler tarafından Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başlattığı proje sayesinde işsiz gençlere arıcılık ile alakalı teorik ve uygulamalı dersler verilmeye başlandı.

Proje dahilinde 15 kursiyer 7 kadının sorumluluğu altında Antalya ve Muğla gibi illerdeki gezginci arıcılardan eğitim alındı. Ordu'da temel eğitimlerine devam eden gençlerin iş sektöre kazandırılması amaçlanıyor​.

Proje koordinatörü Enver Top, işsiz olan gençleri arıcılık sektörüne kazandırma projesine olumlu baktığını ve gençlerin meslek sahibi olacaklarını ifade etti.

Projeye dahil olan ve arıcılığın oldukça zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Demet Yılmaz,"Arıcılık sektörünün yaşlandığını gözlemledik. 'Neden genç arıcılar bu sektörde olmasın?' diye projede yerimizi aldık. Çok memnunuz. Bizlere bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirirken aynı zamanda tüm işsiz kalan gençlere bu mesleği edinme konusunda bir çağrıda bulundu.

Japon kadının Türkiye koleksiyonu

İLİŞKİLİ HABER

Japon kadının Türkiye koleksiyonu
Kum tanesiyle yazılan sömürgecilik tarihi

İLİŞKİLİ HABER

Kum tanesiyle yazılan sömürgecilik tarihi

BİR YORUM YAPIN 0