Kış turizminin merkezi Sakarya oldu

Sakarya'da karavancılar bir araya gelerek "karavan turizminin merkezi" haline getirmek için dernek kurdular. İşte,haberin detayları...

Sakarya'da bir araya gelen karavancılar, kurumsal bir çatı altında toplanarak 1 yıl öncesinde Sakarya Kamp ve Karavan Derneği'ni kurdular.

Mayısta "Sakarya Doğa, Turizm Tanıtım ve Kamp Festivali" düzenlenen ekimde ise "Kışa Merhaba" etkinliklerinin olduğu karavanseverler dernek üyeleri, muhteşem bir manzaraya sahip olan Sakarya'yı karavan turizminde bir öncü haline getirmeyi amaçlıyor.

Dernek Başkanı Ebru Yetim "Bir rezervasyona tabi olmadan istediğiniz yerde istediğiniz şekilde tatil yapabiliyorsunuz. Yer bulamama gibi bir endişeniz olmuyor, herhangi bir yerde konaklayabiliyorsunuz. Gittiğiniz yerler genellikle doğayla iç içe yerler" derken aynı zamanda karavanla seyahatin doğa dostu olduğunu da ifade etti.

Ebru Yetim,"Deniz, dağ, yayla, nehir, orman, yeşillik, göl ne ararsanız var. 4 mevsimi de yaşadığımız bir coğrafya burası. Bir diğer avantajı da büyük illerin geçiş güzergahında olması. İnsanlar ihtiyaç duydukları maviyi ve yeşili Sakarya'da buluyor. Karavancı dostlarımız Sakarya'yı tercih ediyor" 

"Sakarya'da yerli karavan üreten firmaların fabrikaları var. Bu şekilde tanınmışlık var. Doğal güzelliklerini de avantaja çevirebilirsek Sakarya'yı Türkiye'de karavan turizminin başkenti yapabiliriz. Sakarya'nın turizm ve karavan dünyasında bir potansiyeli var. Sakarya'ya insan getirmek için aramak zorunda kalmıyoruz. Sakarya'yı insanlar zaten seviyor ve tercih ediyor. Dernek olarak yapacağımız iş ise bunu zenginleştirmek. Vereceğimiz hizmetle seçenekler sunarak, Sakarya'mızı karavan dünyasının merkezi haline getirerek, adının karavanla da anılmasını sağlayacağız" diyerek sözlerine devam etti.

Dernek başkan yardımcısı Osman Gündüz Dolgun, yakın zamanda yeterli kamp alanları oluşturmak için gerekli görüşmelerin ve girişimlerin yapılacağını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sosyal alan projesi kapsamında ise Gölkent Gölü civarına ahşap yürüyüş yolu, kuş gözetleme kulesi ve sosyal tesis yapılıyor. Gölkent Gölünü turizme kazandırma çalışmalarına devam ediliyor.

Can Yaman'ın annesini görenler şoke oldu

İLİŞKİLİ HABER

Can Yaman'ın annesini görenler şoke oldu
Emekli öğretmen ticarete atıldı! Ürettiklerini yurt dışına satıyor

İLİŞKİLİ HABER

Emekli öğretmen ticarete atıldı! Ürettiklerini yurt dışına satıyor
Dev zümrüt bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

Dev zümrüt bulundu!

BİR YORUM YAPIN 0