Dünyanın en eski mutfağı UNESCO yolunda

Mezopotamya medeniyetine ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da yemeklerini UNESCO'yla tescillemek istiyor.

 Hatay ve Gaziantep'ten sonra "Dünyanın en eski mutfağı" sloganı ile Şanlıurfa'da tarihi ve yöresel yemeklerini UNESCO kriterlerine eklemek istiyor. Birçok kebap çeşidi,  yumurtalı köfte, borani ve şıllık tatlısı gibi asırlar öncesine dayanan lezzetleri konuk evleri ve otellerde yerli yabancı konuklara ikram edilir. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin destekleri ile daha modern hale gelen şehir son zamanlarda turistlerin en sık uğradığı şehir oldu.

Şanlıurfa'nın da bir markası olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi şu sözlerle devam etti: "Şanlıurfa köklü bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu mutfağı bizim yerli ve yabancı turistlere sunmamız lazım. Kültürümüzü, arkeolojik varlıklarımızı, inanç merkezlerimizi, mimarimizi, sokaklarımızı ve evlerimizi gelen konuklarımıza sunuyoruz. Buraya gelen turistlere bizim bir de iyi bir lezzet tattırmamız gerekiyor. Çünkü yüzyıllardır elimizde olan çok zengin bir mutfak kültürümüz var. Bunu da en iyi şekilde servis etmeye çalışıyoruz. Gastronomi anlamında 2014'te UNESCO'ya müracaatımız var, bazı standartlar isteniyor, bu standartları oluşturuyoruz. Kriterlerin çoğu tamamlandı, sosyal tesis noktasına geçtik. Hatay gastronomide UNESCO'ya girdi, Gaziantep UNESCO'ya girdi şimdi sıra Şanlıurfa ve Mardin'de. Bu iki şehrimiz de girecektir. Bu güzergahı gastronomi rotası olarak dünya turizmine açmamız önemli. Hatay'a gelen bir kişi, ardından Gaziantep'e, sonrasında Şanlıurfa'ya ve son durak olarak da Mardin'e giderek ülkemize has olan lezzetlerden istifade edebilmelidir."

50 yıldır beton yiyen kadını görenler ağzı açık kaldı

İLİŞKİLİ HABER

50 yıldır beton yiyen kadını görenler ağzı açık kaldı
Ajda Pekkan Canan Karatay'ın sözlerine cevap verdi

İLİŞKİLİ HABER

Ajda Pekkan Canan Karatay'ın sözlerine cevap verdi

BİR YORUM YAPIN 0