Kazdağları'nda gezilecek yerler nerelerdir?

Kazdağı Türkiye'nin batısında yer almaktadır. Sarıkız efsanesi ile bilinen Kaz Dağı, dağlardan akan doğal serin suyu ile tüm ziyaretçilerin ilgisi çekmektedir. Yemyeşil doğası ve oksijeni bol atmosferiyle Akçay turunu sizler için paylaşıyoruz. Akçay Kazdağları'nda gezilecek yerler nelerdir? işte, Akçay'a yolculuk...

Şehrin stresli  havasından kurtulmak için yapabileceğiniz en güzel şey Kazdağları’na kaçmaktır. "Yasemin.com" olarak Kazdağları'ndan gelen temiz hava ile muhteşem manzaranın birleştiği bu harikalar diyarına sizleri götürüyoruz.

Zeytin bahçeleri, kızılçam ve daha da yüksek bölgelerinde meşe ve karaçam ormanlarının yoğun olduğu bu özel coğrafya, Ege de yoğun sıcak havalar dan bunalanlar için tam bir kaçış noktasıdır. Ancak yaz ortasında olsanız bile geceleri serinlikten olmasından dolayı çok rahat uyku çekebiliyorsunuz.

NEDEN KAZDAĞI ?

Kalabalık tatil bölgelerinden uzak huzurlu  bir ortamda tatil yapmak isterseniz Kazdağları her mevsim gidilebilecek bir yerdir.  Karpuz çatlatan soğuk kaynaklarıyla meşhur, cıvıl cıvıl kuş sesleri ile birlikte şelale seslerinin kaynaştığı, şehirlerin gürültüsünden sığınmak isteyenlere huzur dolu bir ortam sunuyor.  Yaz sıcağını unutturmak için ise misafirlere serin bir şekilde şifalı  kaynaklarından mutluluk ve huzuru sergiliyor. Sarıkız efsanesi ile bilinen Kazdağları'na safarilerle çıkabilirsiniz.

KAZDAĞINDA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER ? 

Balıkesir’in Edremit’in kuzey batısında bulunan Kazdağları'nda görülmesi gereken yerlerin ilk sırasında ise Pınarbaşı, Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi geliyor.

Sütüven Şelalesi

Hasanboğuldu

Sarıkız Tepesi

Pınarbaşı

Çamlıbel Köyü

Kızılkeçili Köyü

Mıhlı Çayı

Adatepe Köyü

Zeus Altarı

Yeşilyurt Köyü

Tahtakuşlar Köyü Etnografya Galerisi

Şahindere Kanyonu

Antandros Antik Kenti

Darıdere Tabiat Parkı

KAZDAĞINDA NEREDE KONAKLANMALI ?

Akçayda konaklama yerleri oldukça alternatif bol bir bölgemizdir, normal oteller ve pansiyonların yanı sıra havuzlu aile otel ve doğa otelleri de mevcuttur.

Ailenizle gidebileceğiniz nezih mekanladan biri olan Serin Yer Kahvaltı ve Izgara restoranını akşam yemeği ve kahvaltı için tercih edebilirsiniz. Tesis Küçükkuyu'da olup Altınoluk güzergahından Küçükkuyu'ya ulaşıldığında; üçüncü ışıklardan, sanayi yolundan sağa dönünüz. Ayvacık güzergahından Küçükkuyu'ya vardığımızda; ilk ışıklardan sola dönünüz. Tesis Küçükçetmi Köyüne kaplıca yolun üzerinden gidilirse 750 metre uzaklıktadır.

Mutlu tatiller dileğiyle... :)

Dünya'da görülmesi gereken ülkeler

İLİŞKİLİ HABER

Dünya'da görülmesi gereken ülkeler
Şile'ye nasıl gidilir? Şile'de ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Şile'ye nasıl gidilir? Şile'de ne yapılır?
Tesettür elbise modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Tesettür elbise modelleri
Cruise Gemi Turları 2019

İLİŞKİLİ HABER

Cruise Gemi Turları 2019

BİR YORUM YAPIN 0