Saraybosna'da ne yenir?

Yüzyıllar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan Saraybosna'da gözünüz kapalı birbirinden farklı lezzetler yiyebilirsiniz. Köftesinden böreğine, tatlısından kebabına kadar bir çok lezzeti bir arada göreceğiz Saraybosna'nın enfes yemekleri adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Saraybosna, 417 yıl Osmanlı İmparatorluğu himayesinden hem de yıllarca Avusturya-Macaristan himayesinden kalan izlerle harmanlanmış bir şehirdir. Vizesiz kolayca gidebileceğiniz Saraybosna'da mutlaka tatmadan dönmemeniz gereken bazı lezzetler var. 

Uzun süre Osmanlı himayesinde olan Saraybosna; köfte, dolma, yoğurt, kaymak, börek, mantı, baklava, kahve ve daha nicesi hemen hemen aynı isimlerle bilinir. Özellikle böreği ve kahvesiyle meşhur olan Saraybosna'ya gittiğinizde olmazsa olmaz lezzetlere gelin birlikte göz atalım...

BOŞNAK MANTISI

Yılların lezzetli ama bir o kadar da zahmetli olarak bilenen Boşnak böreğine rakip olacak Boşnak mantısı bizim mantıdan farkı tereyağı ve kıymanın bol olmasıdır. Saraybosna'nın merkez yerlerinde küçük lokantalarda özellikle tarihi lokantalarda lezzetli bir Boşnak mantısı yani Klepe yemeden dönmenizi tavsiye etmeyiz.

EVDE BOŞNAK MANTISI NASIL YAPILIR? tarife ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

DOLMA SAHAN

Bol soğanlı ve etli iç harcın biberlere doldurarak aynı sahanın içerisinde pişirilmesiyle yapılan Dolma Sahan, yoğurt ile servis edilmektedir. Baharatı biraz az olan bu tarifi yıllar geçmesine rağmen hala açık olan ve restore edilmiş mekanlarda kolaylıkla bulabilir, tadına bakabilirsiniz.

BUREK(BOŞNAK BÖREĞİ)

Bol kıymalı ve soğanlı, kömüş ateşinde pişirilen enfes boşnak böreği tadını eski bakır tepsilerden alıyor. Yağ ile katmerlenen isteğe göre, kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı ya da pırasalı yapılabilen Boşnak böreğinin tadına doyamayacaksınız.

CEVAPİ

Daha önce yediğiniz hem köfteleri hem de kebapları unutturacak, tadı damağınızda kalacak enfes Cevapi, pide ve soğanla buluştuğunda bir de yanında ayran olursa değmeyin keyfimize... 

Diyarbakır'da nerelere gidilmeli ve ne yenilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Diyarbakır'da nerelere gidilmeli ve ne yenilmeli?
Van'da gezilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Van'da gezilecek yerler nerelerdir?
Konya'da gezi rehberi

İLİŞKİLİ HABER

Konya'da gezi rehberi
Gezilebilecek en güzel kış ülkeleri

İLİŞKİLİ HABER

Gezilebilecek en güzel kış ülkeleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0