İnternetten nasıl para kazanılır?

Günümüzün teknolojisi ve her geçen gün gelişen internet ağı sayesinde para kazanmak artık çok kolay bir hal aldı. Sizler için bu durumu araştırdık hepsi haberin detayında...

Sosyal ağ platformalarının sunduğu en eğlenceli yollardan biri hobilerimizle para kazanmak oldu. Örneğin sosyal medya da Rossana Pansino adından bir genç kız kendi kendine öğrendiği yemek video sayesinde 6 milyon dolar kazandı.

Bu ağları kullanmak ve geliştirmek tabi biraz zaman isteyen bir süreçtir. Sosyal ağlar içerisinde hiç şüphesiz Youtube en çok para kazandırandır. Özellikle gençler buralarda hem kitle ediniyor hem para kazanıyor. Meslek haline gelen bu yerler için elinizde olması gerek şey bir fikir bir kamere ve iyi bir hitap yeteneğidir. Bunların dışında her şey size bağlı gelişir.

İngiltere'de yaşayan Sophie Michelle ASMR yani doğadaki sesleri taklit ederek çektiği videolardan yılda 500 bin lira kazanmış. Bu seslerin bilimsel araştırmalar sonucunda insan vücudundaki stresi azaltığı ve uykuyu düzenlediği ortaya çıkarılmıştır. Bu sadece gençlerin olduğu yer olmaktan çıktı. 2014 yılında küçük bir kızın açtığı oyuncak ayı hesabının 5 milyon takipçisi vardır.

İnternet köşe yazarı olarak adlandırılan blogger yapanlar ise kitleleri peşinden sürüklüyor. Yazdıkları ile ilham kaynağı olan blogcularla son zamanlarda özellikle reklam şirketleri oldukça ilgileniyor. Bir kitap,film, mekan veya kozmetik ürünler hakkında tecrübelerini paylaşıyorlar.

Vlogger'lar da bloggerlere benzer ancak onlar düşünlerini yazmak yerine yüksek çözünürlü fotoğraf makineleri ile çektikleri fotoğraflarla yansıtıyorlar. Çeşitli programlardan geçirdikleri fotoğraf ve videolarla insanları etkileri altında bırakarak takipçi kazıyorlar. Takipçi kazma kelimesi ise 2005 yılında hayatımıza girip 2010 yılında ise herkesin kullandığı takipçi artırma anlamına gelen internet sözlüğünün en popüler olanıdır. 

Beykoz'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Beykoz'da gezilecek yerler
Müslüm filmini 4 haftada kaç kişi izledi?

İLİŞKİLİ HABER

Müslüm filmini 4 haftada kaç kişi izledi?
Peker Açıkalın 55 yaşında 3. kez baba oluyor

İLİŞKİLİ HABER

Peker Açıkalın 55 yaşında 3. kez baba oluyor
2018-19 Stencil duvar boyama dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 Stencil duvar boyama dekorasyonu

BİR YORUM YAPIN 0