Tesettür mayosu krizi her yerde yaşanıyor

Tesettürlü kadınların havuz veya denize girmek için giydikleri tesettür mayosu krizleri devam ediyor. Belediye veya site havuzlarında haşema yasağı ile karşılaşan kadınlar isyan etti.

İstanbul'un en modern semtlerinden biri olan Acıbadem'de yer alan Almondhill Sitesi'nde kızının havuza haşema ile girmesi engellenen işadamı Ahmet Fevzi İnci, yaşanan tartışmalar sonrasında beyin kanaması geçirerek felç olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bu skandalın sadece tek bir siteye ait olmadığı ortaya çıktı. Üsküdar, Ataşehir ve Kadıköy başta olmak üzere bir çok ilçedeki site ve spor salonları ile belediye havuzlarında 'tesettürlü mayo yasağı' uygulandığı öğrenildi.

Yanan krizlerde sık sık gündeme gelen, Kadıköy Belediyesi Acıbadem Yüzme Havuzu, haftanın sadece belirli günlerinde girmeye izin veriyor. Havuzda 54 seans olmasına rağmen bu seanslardan sadece 2'si kadınlara ait ve tesettürlü mayoyla girmeye izin veriyor. Geri kalan 52 saatte ise havuz karma kullanımda ve kadınların tesettürlü mayo ile girmesi kesinlikle yasak.

Altunizade Mesa Koru Evleri yönetimi de havuzlarına tesettürlü mayo ile girilmesinin yasak olduğunu belirterek,  Ataşehir Ağaoğlu MyClub Spor Salonu'nun açık ve kapalı havuzlarında ise yasak olduğu ortaya çıktı.

Yapılan bu ayrımcılık vatandaşlar tarafından sosyal medya platformlarında "28 Şubat zihniyeti devam ediyor" yorumlarıyla gündeme geldi.

Ayrıca bazı turistik tesislerde ve turizm beldelerindeki bazı sitelerde de benzer mağduriyetlerin yaşandığı da öğrenildi.

Peker Açıkalın 55 yaşında 3. kez baba oluyor

İLİŞKİLİ HABER

Peker Açıkalın 55 yaşında 3. kez baba oluyor
Usta oyuncu Cengiz Baykal hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

Usta oyuncu Cengiz Baykal hayatını kaybetti!
Alişan eşinin doğumuna girecek!

İLİŞKİLİ HABER

Alişan eşinin doğumuna girecek!
Emine Erdoğan: Çocuk işçiliğiyle hep birlikte mücadele etmeliyiz

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: Çocuk işçiliğiyle hep birlikte mücadele etmeliyiz
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Kamil 3 yıl önce

Kadın haşemalı ama erkeklerin mayolu olduğu diğer kadınların bikinili girdiği yerde bilerek denize girerse yanlış olur. Ya sakin yerde girecek yada tamamen kadınlara ayrılan yerde girecek. Yoksa ancak kendini kandırır.

Toplam 1 beğeni

Serkan Onur 4 yıl önce

Tesettür yasağı şeklinde ifade etmek yanlış. Yüzme havuzları mikropların üremesine çok elverişli ortamlardır. Bu nedenle yüzme havuzlarına pantolonla , gömlekle , elbise ile ve bu kapalı giysilerden hiçbir farkı olmayan tesettürlü mayo tabir edilen kıyafetle girmek sağlık ve havuz hijyeni bakımından son derece sakıncalıdır.Havuza duş alınarak girilir.Kapalı giysiler ile alınan duşun hiç bir etkisi olmaz.

Toplam 5 beğeni

Yakub 5 yıl önce

Kadınlar kızlar ayrı erkekler ayrı yerlerde yüzmeli. Haşema tesettür zaten her zaman mecburidir. Allah'tan cc korkmak gerek.

Toplam 1 beğeni

Hakkı 5 yıl önce

Şuurlu ve tam mütedeyyin bir müslüman hanımefendi veya kızı bu tür mayo ile suya girmez. Ayrıca diğer açık bayanların bulunduğu bir suya da girmez...

Toplam 6 beğeni

deniz 5 yıl önce

Yasak koyan kişiler hakkında derhal cezai işlem yapılmalıdır.ve bayanlar için ayrı yüzme havuzları yapılmalıdır.

Toplam 4 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun