Emine Erdoğan: Çocuk işçiliğiyle hep birlikte mücadele etmeliyiz

Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'da katılarak konuşma gerçekleştirdi.

"Gönül Elçileri Çocuk İşçiliği ile Mücadele" etkinliği kapsamında Emin Erdoğan vali eşlerine seslendi. Çocuk işçilikle mücadele etmenin en etkili yolun kadınlara düştüğünü belirten Erdoğan konuşmasına şu sözlerle başladı.

İŞTE EMİNE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRLAR

"Dün gece idrak ettiğimiz Mevlit Kandili'nizi tebrik ediyorum. İnsanlığın efendisi Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanabildiğimiz bir hayat diliyorum. Biz, Uluslararası Çalışma Örgütünün verilerini sadece rakamlar olarak değil şöyle okuyoruz; dünyadaki 152 milyon çocuğun anılarında, bir yaz ikindisinde uçurtma uçurtmak, kaydıraktan kaymak yer almıyor. Dünyada her 10 çocuktan biri parka değil, fabrikaya çalışmaya gidiyor.

Çocuk işçiliğinin en yoğun olduğu Afrika'da 72 milyon çocuk saklambaç oynamak nedir bilmiyor çünkü yüklendikleri ağır işlerden dolayı bedenleri çok yorgun. Asya-Pasifik bölgesindeki 62 milyon çocuğun, 'Büyüyünce ne olacaksın' sorusuna verecekleri bir cevabı yok. Tarım sektöründe çalışan 107 milyon çocuk, sabahları sıcak yataklarından koparılarak ağır şartlarda çalışıyor, hepsinin elleri nasırlı.

Hizmet sektöründe çalışan 26 milyon çocuğun anne-babalarına naz dahi yapamadığını çünkü onların hep başkalarını memnun etmek zorunda. Sanayi sektöründe çalışan 18 milyon çocuk işçinin dişleri olduğundan da beyaz görünüyor. Çünkü yüzlerine bulaşan motor yağı, yüzlerini simsiyah yapıyor."

Erdoğan, aynı zamanda çocuk işçilerin çoğunluğunu kızlardan oluştuğunu belirtti. Savaş çocuklarını da unutmayan Erdoğan "Peki ya savaş mağduru sığınmacı çocuklar? Onların geleceği tümüyle belirsiz. Tek hedefleri, günü kurtarmak. Herkes onları 'Suriyeli' diye tanıyor ama aslında onlar ne yazık ki Suriye'siz." sözleri ile konuşmasını sürdürdü.

Demet Akalın takipçilerinin gözüne girdi!

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın takipçilerinin gözüne girdi!
Müge Anlı yavru aslanı sütle besledi

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı yavru aslanı sütle besledi
Tesettür mayosu krizi her yerde yaşanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Tesettür mayosu krizi her yerde yaşanıyor

BİR YORUM YAPIN 0