Safranbolu'da ne yapılır? Safranbolu'da gezilecek yerler

Kalabalık şehrin gürültüsünden kaçmak aynı zamanda kafa dinlemek için Safranbolu'ya gitmenin tam zamanı. Doğayla bir kaç gün iç içe yaşayabileceğiniz aynı zaman da tadına doyamayacağınız lezzetlerin bir arada bulunduğu Safranbolu'nun lezzetlerine gelin birlikte bakalım...

Safranbolu, her tarafı tarihi konaklarla dolu, Karabük İli’ne bağlı ilçe ve merkezdir. Batı Karadeniz’in en meşhur turizm merkezi olarak bilinen Safranbolu, tarihi mekanları, lezzetleri ve evleriyle bir çok turiste ev sahipliği yapıyor.

 

 

Safranbolu

Safranbolu

Gezilmeye ve görülmeye değer bir çok yerin bulunduğu Safranbolu'da ilk gitmeniz gereken akla ilk gelen yer Yemeniciler Çarşısı Arastası ve Bakırcılar Çarşısıdır. Hıdırlık Tepesi denilen en güzel Safranbolu’nun en güzel manzaralı yerinde ilçeyi kuş bakışı şekilde görebilir, muhteşem fotoğraf çekebilirsiniz. Peki, Safranbolu'da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler nereler olmalıdır? Safranbolu'nun meşhur yerleri ve meşhur tatları nelerdir? İşte, Safranbolu harikasıyla dolu rota adresleri...

 

 

Şehrin her köşesinde yer alan ve Kaymakamlar Evi olarak bilinen Safranbolu Kent Tarihi Müzesi'nde bir çok tarihe şahitlik eden eserleri görebilirsiniz. Safranbolu'nın taş sokaklarında gezerken bile tarihi kokuyu alabileceğiniz bu yerde bir hafta sonu tatili geçirmenin tam zamanı. 

Burada soluklanmak ve keyifli bir kahve molası vermek için  Cinci Han ve Hamamı'nı tercih edebilirsiniz. Bu Han'ın içerisinde bir çok alışveriş, cafe ve restoranlar bulunuyor. 

Doğayla iç içe olmak isteyenlerin yakın adresi olan Safranbolu'nun maketi olarak bilinen ve gezilmeden dönülmeyen yeri Yörük Köyü'ne mutlaka uğramadan geçmeyin. Genellikle Karadeniz İklimine hakim olan bu şehirde kışları Kışları bölgede ılıman, yazlar ise sıcak ve az yağışlı geçer. 

SAFRANBOLU KRİSTAL TERAS

Safranbolu'nun İlçesi'nde Tokatlı Kanyonu üzerinde bulunan Kristal Teras, bayramlarda binlerce kişiyi ağırlıyor. yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Kristal Teras (Cam seyir terası), 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor. Su kaynağından ilçeye su getirmek amacıyla yaptırılmış olan Kristal Teras, 6 kemerli ve 110-220 cm genişliklerindedir.

PEKİ SAFRANBOLU NEREDE ve NASIL GİDİLİR?

Karabük iline bağlı olan Safranbolu, il merkezinden yalnızca 8 kilometre uzaklıktadır. Çevrili olduğu iller Karabük, Bartın ve Kastamonu’dur. Uçakla gitmenin mümkün olmadığı bu ilçeye karayolu ile Ankara’dan ulaşım 230 km iken İstanbul’dan ulaşım 410 km’ dir. Kendi aracınızla gitmek istiyorsanız 4 saat 38 dakikada ulaşabilirsiniz.  Eğer otobüs ile gideceksiniz 60 TL'ye bilet alabilirsiniz.

SAFRANBOLU'DA KONAKLAMA

Günübirlik gitmenin sizler açısından zor olacağı Safranbolu'nun hem güzelliklerinin tadını doyasıya çıkarmak hem de ailenizle birlikte muhteşem vakit geçirmek için Kardelen Konakları'nda bir kaç gün kalabilirsiniz. Yalnızca burada değil Leyla Hanım Konağı, Park Hotel, Amorium Park Hotel-Fin Evi konaklanacak yerler asında yer almaktadır.

SAFRANBOLU'DA NE YENİR?

Hafta sonu tatili için oldukça ideal mekanlardan biri olan Safranbolu'da birbirinden lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Peki bu yemekler neler? Öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz...

Pratik ve kolay ev temizliği yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Pratik ve kolay ev temizliği yöntemleri
Beynam Atatürk Ormanı'na nasıl gidilir? Ankara mesire alanları....

İLİŞKİLİ HABER

Beynam Atatürk Ormanı'na nasıl gidilir? Ankara mesire alanları....
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0