Mekke: Dünyanın altın oran merkezi

Müslüman alemi için önemli bir yere sahip olan Mekke şehrinin, Dünya'nın altın oran noktası olduğu ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

Altın oran, matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısına deniliyor. 

Kainattaki her şeyde kullanılan bu sistem bitkilerden, nesnelere, estetikten, sanata, mimariden insanlara kadar uyarlanmıştır. Birçok sanatçı ve mimar eserlerinde bu oranı kullanmıştır.

Mekke şehrinin Güney kutup noktasına olan uzaklığı ile iki kutup arasındaki uzaklığın birbirine oranı yine 1,618 dir. Mucize bununla bitmez; tüm insanlığın ortak yer belirleme dili haline gelmiş enlem boylam haritasına göre de; dünyanın Altın Oran noktası Mekke şehrindedir. Mekke’den günleri değiştiği ve gün dönümü çizgisi olarak belirtilen sınıra olan doğu uzaklığı ile batı uzaklığının birbirine oranı da yine 1,618 dir.

KABE'NiN YERi KURANDA KOORDiNAT SiSTEMiNE GÖRE AÇIKLANMIŞTIR

Kabe'nin koordinatları da Kuran'a işlenmiştir. Kuran'da Kabe'den sadece birkaç yerde bahsedilmiştir. Kendisinden bahsedilen ilk ayette Kabe'nin enlem değeri ile ifade edilmiştir;

21°25' dakika Kabe'nin Enlem Değeri

2.125  ''Hani, biz Kâbe'yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık.'' Enlem değeri dakika cinsinden ifade edilebildiği gibi yüzdelik kesir cinsinden de ifade edilebilir diyerek karşı çıkan olabilir. Ancak bu yönüyle baktığımızda dahi insanlığın yöneldiği kıbleden yani Kabe'den bahsedildiğini görürüz.

21.42 Kabe'nin Yüzdelik Enlem Değeri

2.142 - Birtakım kendini bilmez insanlar, "Onları (müslümanları) yönelmekte oldukları kıbleden çeviren nedir?" diyecekler.

KABE'Yİ DE İÇİNE ALIYOR

Ayrıca Mekke’nin gündönümü çizgisine batı yönlü uzaklığının, dünyanın o enlemdeki çevre uzunluğuna oranı da şekilde görüldüğü gibi yine şaşırtıcı şekilde Altın oran yani 1,618 sayısını verir. Tüm harita sistemlerindeki bir kaç km olan ufak farklara rağmen Altın Oran noktası Mekke şehrinden asla dışarı çıkmaz ve Kabe’yi içine alan Kutsal Bölge dairesinde kalır.

Kartepe'ye nasıl gidilir ve neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kartepe'ye nasıl gidilir ve neler yapılır?
Tüm Asya ülkeleri Türk filmlerini konuşacak!

İLİŞKİLİ HABER

Tüm Asya ülkeleri Türk filmlerini konuşacak!
Venezuela’da Emine Erdoğan’a özel müzik icrası

İLİŞKİLİ HABER

Venezuela’da Emine Erdoğan’a özel müzik icrası
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan kadınlarla beraber anlamlı ziyaret

İLİŞKİLİ HABER

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan kadınlarla beraber anlamlı ziyaret
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0