KADEM Başkan Yardımcısı Bayraktar: Aileyi güçlendirmeliyiz

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Bayraktar kadının olduğu her yerde demokrasinin olduğunu vurguladı. Bayraktar kadın hakları gününde "Biz 'kadınlar ve demokrasi' vurgusunu yaptı.

TRT World konuşan Sümeyye Bayraktar, verdiği röportajda insani problemlere değindi. İnsani değerleri ve problemleri korumamız gerektiğini vurgulayan Bayraktar bu değerlerin bir toplumun temel taşı olduğunu hatırlattı.

Bir ailenin korunması için o ailenin temel taşında sevgi ve saygının olmasını hatırlatan Bayraktar, şiddetin insanı körelttiğini ve bu şiddet aynı zamanda iletişimi tahrip ederek ilişkiyi körleştirdiğini belirtti. 

Bayraktar, medyanın aile için önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan ve bunun için bu alanların iyi değerlendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 

Kadın erkek durumlarının aileye bağlı olduğunu anlatan Bayraktar, "Müslümanlar olarak bunu görebiliyoruz çünkü temel prensiplerimizi Peygamberimiz'in hayatından alıyoruz. O aile fertlerine yalnızca sevgi ve merhamet gösterdi. Kadın-erkek ayrımı gözetmeden itibarlarına saygı duydu. Kızı bile eve gelip odaya girdiğinde ayağa kalkar, onu selamlardı." ifadelerine yer vererek örnek verdi. 

44 şehirde KADEM temaslı kadınlarla ilgilendiklerini ve bunun daha fazla alanlara ulaşması için güçlü projeler gerçekleştirdiklerini "Bu yüzden biz 'kadınlar ve demokrasi' diyoruz. 'Karar mekanizmalarında yeterince kadın yoksa, siz demokrasiye sahip olamayacaksınız' diyoruz. Aynı şey, toplumdaki tüm insan grupları için geçerli. Tüm sesler eşit ve dengeli bir şekilde duyulursa, o zaman adaletten ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecekten bahsedebiliriz" şeklinde anlattı. 

ABD'li oyuncu  Sean Pen İstanbul'a geldi!

İLİŞKİLİ HABER

ABD'li oyuncu Sean Pen İstanbul'a geldi!
Acun Ilıcalı Survivor 2019'un çekileceği adayı duyurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Acun Ilıcalı Survivor 2019'un çekileceği adayı duyurdu!
Ahu Yağtu metroda yakalanınca...

İLİŞKİLİ HABER

Ahu Yağtu metroda yakalanınca...
Emine Erdoğan Kadın Hakları Günü etkinliğine katıldı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Kadın Hakları Günü etkinliğine katıldı

BİR YORUM YAPIN 3

Yakub 5 yıl önce

Allah cc razı olsun inşaAllah. Bayraktar ve Erdoğan Aileleri temiz Aileler. Barekallah. Allah cc hayırlı hizmetler nasip eylesin inşaAllah. Yolunuz bahtınız açık olsun inşaAllah.

Halil ibrahim kara 5 yıl önce

Bize demokrasi değil islam lazım Türkiye müslüman bir ülke ALLAHcc emrine karşı gelmek ALLAHcc savaş açmaktır

Toplam 6 beğeni

Her şey 5 yıl önce

Her şeyin düzelmesi lazım bu ülkeniin baştan aşağıya yenilenmesi lazım ülke insanı yoldan çıkmış lokomotif gibi her gün uçuruma sürükleniyor gelecek nesiller korkarım büyük bir kaosun ortasında kalacak yolunu kaybetmiş bir sürü gibi pusuda bekleyen kurdun (batılı toplumun) tuzağına düşmekte ülke insanı kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kendi eğitim sistemini kurmalı

Toplam 3 beğeni