Çinli modelin kariyerini bitiren reklam

Ünlü markaların yaptığı reklam kampanyasında yer alan Çinli model Zuo Ye, reklamın konusundan dolayı kariyerinin bittiğini söyledi.

D&G markasının Kasım ayında yayınladığı reklamdan sonra Çin halkından büyük tepki toplamıştı. Çin kültürünün eleştirilmesi ve cinsiyetçilik yapıldığı gerekçesi ile tepki çeken reklamda ünlü Çinli model Zuo Ye yer alıyordu.

Reklamın yayınlanmasından sonra modelin kendi kültürünü aşağıladığı iddia edildi. Bunun üzerine ünlü model sosyal bir platformda "Kişisel olarak asla anavatanıma saygısızlık yapmam. Ülkemi seviyorum ve Çin'i podyumlarda temsil edebilmekten gurur duyuyorum" ifadelrini kullanarak kültüründen guru duyduğunu ve böyle bir reklamda yer aldığı için özür diledi. Aynı zamanda Zou, markanın kendisi ile detayları paylaşmadığını da belirtti. 

Reklamdan bir kare

Reklamdan bir kare

Öncesinde ise  Domenica Dolca bir açıklama yaparak reklamın böyle anlaşılmasından ötürü özür dilemişti. İşte o özür açıklaması...

"Olanları büyük bir üzüntü ile çok düşündük. Ülkenizde neden olduğumuz durum için çok özür diliyoruz. Ailelerimiz bize her zaman tüm dünyadaki farklı kültürlere saygı göstermemizi öğretti. Bu yüzden kültürünüzü yorumlarken hata yaptıysak özür dileriz." 

Dünyanın ilk üniversitesi hangi ülkede kuruldu?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın ilk üniversitesi hangi ülkede kuruldu?
Evrim Akın Güldür Güldür Show'a katıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Evrim Akın Güldür Güldür Show'a katıldı!

BİR YORUM YAPIN 0