Başkan Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması!

Geçtiğimiz hafta Fazıl Say'ın konserine katılan Başkan Erdoğan, konser sonrasında ilk kez açıklama yaptı. Açıklamasında Fazıl Say'ın babasına teşekkürler etti.

Başkan Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti sonrası Moskova'dan Ankara'ya dönüş yolunda kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlarken geçtiğimiz hafta katıldığı Fazıl Say konseri için de açıklamalarda bulundu.  Muhabirlerin "Fazıl Say konserine gittiniz. Say'ı destekleyenler ise 'Onu da Erdoğan'a kaptırdık' diye Say'a linç girişimine başladılar. Konu hakkında ne söylersiniz." sorusuna Erdoğan şu şekilde yanıt verdi:

"Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir. Biz bir çok şeyleri yıktık da görmek istemeyenler görmüyor. Harbiye Kongre Merkezi'nin yanında Cemal Reşit Rey'i yaptık. Onu biz yıkarken her tarafı ayağa kaldırdılar. Dedik ki 'Daha güzelini, daha büyüğünü yapıyoruz, biraz sabırlı olun'. AKM olayını gündeme getirdim, kıyametler koptu. Burada opera binası yapacağız dedik. Çıldırdılar. Şimdi oranın temelini atıyoruz. Daha büyük ve işlevsel bir opera binası. Aynı şekilde hani çok kızdıkları Taksim'deki kışla. O Topçu Kışlası'nın aslını bir görseniz, 'Yazıklar olsun burayı yıkanlara' dersiniz. O kadar muhteşem bir eser. Onun orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz. Onun karşısında Maksem'in arkasına Taksim Camii'ni yapıyoruz. O da bitmek üzere. İstanbul'da doğru düzgün meydan yoktu. Taksim'de trafiği alta aldık, Taksim meydana kavuşuyor. Bir taraftan o tarihi kışla ortaya çıkacak öbür taraftan opera muhteşem eser olarak geliyor, öbür tarafta Taksim Camii o da muhteşem eser olarak ortaya çıkıyor."

Fazıl Say ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

Fazıl Say ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

Say'ın babası hakkında konuşan Erdoğan, "Fazıl beyin babası Ahmet Bey'e çok teşekkür ediyorum. Şahsıma yönelik ifadelerinden dolayı, şahsım, ailem, milletim adına ona da teşekkür ediyorum. O gün güzel de bir tevafuk oldu. Senatör Graham'a, "Biz bu akşam dünyaca meşhur bir piyanistimiz var. Onun Ankara Prömiyerine gelir misin?" dedik. Gelirim dedi. Onu da aldık. Güzel bir geceydi." dedi.

Oktay Kaynarca: Siz olmadan boğazımdan geçmez

İLİŞKİLİ HABER

Oktay Kaynarca: Siz olmadan boğazımdan geçmez
Ünlü şarkıcı Yeliz Yeşilmen hacamat yaptırdı

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Yeliz Yeşilmen hacamat yaptırdı
Demet Akalın ile Hande Yener'den sürpriz hamle!

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın ile Hande Yener'den sürpriz hamle!
Ünlü piyanist Fazıl Say ile Ece Dağıstanlı evlendi!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü piyanist Fazıl Say ile Ece Dağıstanlı evlendi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Hamdi 5 yıl önce

Allah yardımcın olsun recep tayyip erdoğan yolunu açık etsin