Dua etmenin incelikleri neler? Kalpten istenilen şey sonunda kişiye verilecek mi?

Edep ve adaba uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken dua; ibadetin özüdür. Dua, kul ile Allah arasındaki bağı kuvvetlendirir. Peki dua etmenin incelikleri nelerdir? Peygamber Efendimiz (SAV) nasıl dua ederdi? En güzel dua nasıl edilir? Duanın kabul olması için ne yapılmalı? Duada ısrarcı olmak doğru mu? Arzu edilen her şey kalpten yapılan duadan sonra insana verilecek mi? İşte detaylar...

Kulun tüm benliğiyle Allah'a yönelmesi ve samimi bir şekilde gerek maddi gerek manevi isteklerini yalnızca O'ndan bekleyerek iletmesi, kul ile Allah (c.c)'un arasındaki bağın güçlenmesini sağlar. Peygamber Efendimiz (SAV)'in, gündelik yaşantısı içerisinde zaman aralığı fark etmeksizin çeşitli durumları vesile kılarak sürekli dua ettiği bilinmektedir. Dini inancımız doğrultusunda usulüne uygun bir şekilde edilmesi gereken dua şeklinin örneğini bizlere bizzat yansıtan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), dua ederken samimi duygularla, kararlı ve azimli bir şekilde dua edilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Dua etmek

Dua etmek

En güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualarİLİŞKİLİ HABEREn güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualar

dua nasıl yapılmalı

dua nasıl yapılmalı

DUA'NIN ADABI NASILDIR? DUA ETMENİN İNCELİKLERİ VE EDEBİ...

Allah (c.c)'un kudretini ve kulları üzerindeki hakkını düşünüp ona göre edepli bir şekilde dua etmek gerekir. Duaya başlamadan önce Allah'ı övmek ve ona şükretmek, kalpteki gafleti yok ederek Allah'a yönelmeyi sağlar. Peygamber Efendimiz (SAV), mescitte namaz kılan bir kişinin hemen duaya başlaması üzerine şöyle demiştir: "Ey namaz kılan acele ettin, namaz kılıp oturduğun vakit Allah'a layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salat ve selam et, sonra da yapacağın duayı yap." (Tirmizi, Daavat, 65)

En güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualarİLİŞKİLİ HABEREn güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualar

3 KERE TEKRAR EDİN...

"Peygamber Efendimiz (SAV), dua ettiği zaman üç kere tekrar eder, Allah'tan bir şey istediği zaman üç kere isterdi." (Müslim, Cihad ve Siyer, 107)

duanın faziletleri

duanın faziletleri

DUA NASIL EDİLMELİ? SÜNNETE UYGUN TAVSİYELER...

  • Şart olmasa da abdestli bir şekilde dua etmek daha iyidir,
     
  • Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir,
     
  • Ashab-ı Kiram, Peygamber Efendimiz (SAV)'in kıbleye dönerek, dua ettiğini görmüştür. (Müslim, Cihad, 58/1763)
     
  • Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir,
     
  • ''Dua'dan sonra elini yüzüne sürmek sünnettir.'' HADİS-İ ŞERİF (Buhari, Daavat, 23; Tirmizi, Daavat,11)
     
  • Kısık sesle ve ağlaya ağlaya yalvarırcasına içten dua etmek en güzelidir,
     
  • Korku ve ümit arası duygularla dua edilmelidir.

duanın kabul olması için ne yapılmalı

duanın kabul olması için ne yapılmalı

DUANIN KABUL OLMASI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Dua eden kişinin acele etmemesi gerekir. Dolayısıyla birkaç kere dua edip sonuç göremeyen kimsenin dua etmeyi bırakmaması gerekir. Duanın kabul olacağı hissi içerisinde olmalı ve Allah (c.c)'dan umut kesmemelidir. Haram meseleler için dua edilmemesi gerekmektedir. Kendisini günaha bulaştıracak işlere girmek için dua istenmemelidir. Sadece dil ile değil aynı zamanda da kalpten istenmelidir. Duanın kabul olmasının en önemli şartından bir diğeri de helal yiyip içerek eve helal para getirmekle olur.

Ebu Hureyre r.a rivayetine göre Efendimiz (SAV), toplum içerisinde birçoğumuzun düştüğü hataya şu şekilde açıklık getirmiştir:

"Sizden birisi (duası için) acele etmeyip: 'Dua ettim, fakat duam kabul olunmadı' demediği sürece duası kabul olur." Buhari, Deavat 22; Müslim, Zikr 90 (2735)

DUANIN KABUL EDİLMESİNİ SAĞLAYAN 5 KELİME...

"Bismillahirrahmanirrahim. Lâ ilâhe illallâhu vallâhü ekber, lâ ilâhe ilâllahu vahdehû lâ şerike leh, lehül mülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey’in kadir, lâ ilâhe illâllahu ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh."

Anlamı: Allah'tan başka ilâh yoktur ve Allah en yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur. O, bir tektir ve eşi benzeri de yoktur. Mülk O'nundur. Hamd O’na aittir. O her şeye kadirdir. Allah'tan başka ilâh yoktur. Güç ve kuvvet ,kudret her şey O’na aittir. O'nun gücünün üzerinde bir güç yoktur. Kuvvet yalnız Allah'tır." (Taberâni- el- Avsat)

KALPTEN İSTENİLEN HER ŞEY
KULA VERİLECEK Mİ?

Dua etmek

Dua etmek

Rabbin sana mutlaka lutuflarda bulunacak, sen de memnun olacaksın. (Duha suresi /5. ayet) Verdiğimiz ayet doğrudan Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'e (SAV) hitap etse de, O'nun nezdinde bütün Müslümanları muhatap alan bir ayettir. Kalpten istenilen her şey için öncelikle çalışmak sonrasında da dua ederek Allah'a (c.c) bırakmak gerekir. En sonunda her bir müminin memnun olacağı teminatı Kuran-ı Kerim ayetleriyle onlara bildirilmiştir.

21 Aralık kış dönümü nedir? En uzun gece ne zaman ve kaç saat sürüyor? 21 Aralık kış ekinoksu

İLİŞKİLİ HABER

21 Aralık kış dönümü nedir? En uzun gece ne zaman ve kaç saat sürüyor? 21 Aralık kış ekinoksu

BİR YORUM YAPIN 20

Vcd 1 yıl önce

Her zaman dua edilmeli, işimiz ticarete sınava kaldığında deyil

Toplam 3 beğeni

Nehle 2 yıl önce

Bunu nasıl yükleyebilirim söyleyebilirsiniz

Toplam 2 beğeni

Nehle elhalil 2 yıl önce

Bunu nasıl yükleyebilirim

Toplam 1 beğeni

Tuğçe 2 yıl önce

Banada çok yardımcı oldunuz

Toplam 2 beğeni

Salim Özdemir 3 yıl önce

Çok pahalı

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun