Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge

Belçika'nın küçük kasabaları arasında yer alan Brugge, çikolata rengine bulanmış görüntüsü ve sokaklarıyla herkesi büyülüyor. İşte, kış rotası olarak sevdiklerinizle beraber rahatlıkla gidebileceğiniz Brugge hakkında detaylar...

Görkemli gökyüzünün altında yer alan botanik zeminlerinin dolu olduğu ve sokaklarının Çikolata Kokan Şehir adını aldığı Brugge, Belçika'nın şirin mi şirin kasabası olarak biliniyor. Brüksel'den 1 saatte trenle ulaşımında kolaylık bu kasabaya ulaşabildiğiniz gibi farklı yollarla da ulaşabilmeniz mümkün olabilir.

Brugge merkez

Brugge merkez

BRUGGE'DE NERELERE GİDEBİLİRİM?

Çan kulesi - Brugge

Çan kulesi - Brugge

Brugge kasabasının merkezinde bulunan Belfry Çan Kulesi'ne çıkabilir ve burada sevdiklerinizle beraber keyifli dakikalar geçirip manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Tarihinin yazılı olduğu yazıtları okuyarak da tarihi ile alakalı fikir edinebilirsiniz.

Brugge kanal gezisi

Brugge kanal gezisi

Brugge'de yapılabilecek en güzel aktivitelerden birisi de kanal turlarıdır. Aileniz ve sevdikleriniz ile beraber kanal turlarına katılabilir ve merkezi bölgeleri deniz yolundan keşfedebilirsiniz. Bol bol manzara fotoğraflarını çekebileceğiniz bu turda oldukça eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Marketplatz meydanı

Marketplatz meydanı

Marketplatz meydanına çıkarak burada bol sayıda market ve hediyelik eşya dükkanları bulabilir, sevdiklerinize veya kendinize hediyeler satın alabilirsiniz. Uygun fiyata bulacağınız Türk kafeler mevcut olduğundan, bazı mekanlarda vakit geçirmek istediğiniz takdirde maddi açıdan zorluk yaşayacağınız bir durum ile karşılaşmanız mümkün olmayacaktır.

Brugge waffle

Brugge waffle

Brugge'da tadına bakıp hayran kalacağınız bir tatlı lezzeti ise Patates ve Waffle gibi sokak tatlıları olabilir. Makul fiyatlarda olan sokak tatlıları ve ev yemeklerini Marketplatz meydanında bulabilirsiniz.

Brugg sanat galerisi

Brugg sanat galerisi

Küçük bir kasaba olan Brugge'da yapabileceğiniz bir diğer faaliyet ise; çağdaş sanat eserleriyle bütünlenmiş sanat galerisine katılmanız olacaktır. Böyle sanat galerilerinde yeni sanatçıları tanıyabilir ve araştırmanız sayesinde yeni bilgiler elde edebilirsiniz. Kendinizi geliştireceğiniz bir kış yolculuğuna katkı sağlayacak yerleri Brugge'da bulabilirsiniz.

İyi Tatiller :)

Dünyanın en ilginç otelleri

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en ilginç otelleri
Bali'ye nasıl gidilir? Bali'de neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bali'ye nasıl gidilir? Bali'de neler yapılır?
Dünya'da görülmesi gereken ülkeler

İLİŞKİLİ HABER

Dünya'da görülmesi gereken ülkeler

BİR YORUM YAPIN 0