Palu'ya nasıl gidilir? Palu'da neler yapılır?

Tarihten izler taşıyan Palu, Elazığ şehrinin en nadide ilçesi olarak bilinmektedir. Palu hakkında bilinmesi gereken her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Palu'ya nasıl gidilir? Palu'da neler yapılır? İşte, Palu'ya yolculuk...

Anadolu'nun nadide şehirlerinden Elazığ'ın yaklaşık 7 bini aşkın tarihe sahip olan ilçesi Palu doğası harikasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Tarihi bir yerleşim yeri olan Palu'da birbirinden canlı karelere rastlandığı gibi kış ayrı bir hissiyat uyandırıyor. Gelin bu kış cenneti Palu yolculuğuna sizinle birlikte göz atalım. Palu'da nerelere gidilir? Palu'da ne gibi imkanlar mevcuttur? Palu'da konaklama yerleri var mıdır? Palu'ya nasıl gidilir? Soruların yanıtları sayfamızın içeriğinde...

PALU'DA NERELERE GİDİLİR?

Murat nehri

Murat nehri

Murat Nehri Havzası balık tutmak için eğlenceli ve sakinleştirici yerlerden biridir. Soğuk havalarda bile rahatlıkla gidilen bu yerde ailecek manzaranın ve balık tutmanın tadına varabilirsiniz.

Artuklu

Artuklu

Artuklular tarafından yapılan Palu Köprüsü ile manzaranın güzelliğine kendinizi kaptırabilirsiniz. Buralarda tarihin aktığı havayı soluyarak kendinize eski zamanlara dönüş yapmış gibi hissedebilirsiniz. Bolca fotoğraf çekeceğiniz bu köprüde asırlık anılara kendi anılarınızı dahil edebilirsiniz.

Harput kalesi

Harput kalesi

Harput Kalesi'nde tarihi kalıntıların bulunduğu değerli bir yolculuk sizi bekliyor. Kışın ayrı bir görünüme sahip olan bu kale adeta sisli karlı dağların koruması altında gibi bir izlenim sergiliyor.

Palu

Palu

Palu'da tarihi camilerin görkemli mimarileri sizleri bekliyor. Kökleşmiş ibadethanelerin bu kadar gözde olmasıyla ilahi bir maneviyatı da sizlere yaşatacak. Bu güzel karenin bir de sizin kameranızın objektifinden görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Enver hancı

Enver hancı

Palu'da balayı için organize edebileceğiniz mekanlar da mevcuttur. Hem manzaranın tadını çıkartabilir hem de sakin bir balayı geçirebilirsiniz. Oldukça ekonomik fiyatlarla bir doğa şölenine sahip olabilirsiniz.

Malabadi vadisi

Malabadi vadisi

Tarihin en önemli yerlerinden birisi de Malabadi Vadisi'dir. Burada uzun bir seyir yolculuğuna çıkarken istediğiniz kadar fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Sakinliğin ve huzurun bol olduğu bu mekanda şehrin gürültüsünden uzak kalacağınız ideal bir kaçış alanı olacaktır.

Tarihi cami

Tarihi cami

Karlarla kaplı Ulu Cami,4.Murat Köprüsü ve Ermeni Kilisesi gibi yapıların görsellikleri ve mimarisi sizleri tarihin sularında alıp sürükleyebilir. Burada kart postal benzerinde fotoğraflar çekerek sosyal medyada sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla güzel anılar paylaşabilirsiniz.

PALU'DA NE YENİR? NASIL MEKANLAR TAVSİYE EDİLİR?

Zirve Kafe Palu

Zirve Kafe Palu

Palu'da oldukça uygun fiyatları ve her çeşit yemek seçeneğiyle Zirve Kafe sizlere servis sunmaktadır. Balayı konseptli akşam yemeği balayı çiftleri için ise oldukça ideal bir seçim olacaktır. Burada Elazığ kahvaltısı yapmayı ihmal etmeyiniz.

PALU'DA NEREDE KONAKLAYABİLİRİM?

Elazığ merkez konaklama

Elazığ merkez konaklama

Elazığ merkezinde rahat edebileceğiniz konaklama yerleri, oteller ve ailelerin rahat edeceği stilde konforlu odaları mevcuttur.

PALU'YA NASIL GİDEBİLİRİM?

Palu tren ulaşım

Palu tren ulaşım

Elazığ ilinden Palu güzergahına tren vasıtasıyla gün aşırı olmak üzere Elazığ kalkışlı ve Palu istasyona varışlı tren seçeneği mevcuttur. Ortalama yolculuk süresi 1 saat 25 dakika olarak saptanmıştır.

Cennet Kuşu çiçeği bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cennet Kuşu çiçeği bakımı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 2

ERDEMLİ YAŞAM 2 yıl önce

Güzel yermiş. Görmek isterdim.

Şiyar 5 yıl önce

Palu şehrim benim..