Fransızlardan skandal başörtüsü kararı!

Fransız spor malzemeleri firması Decathlon, başörtülü kadın sporcular için hazırladığı ürünleri ülkedeki kamuoyu baskısı nedeniyle durdurma kararı aldığı ortaya çıktı.

1976 yılında Fransa'da kurulan, birçok farklı markanın spor ekipmanlarının bir arada bulunduğu uluslararası mağaza zinciri olan Decathlon, başörtülü kadın koşucular için piyasaya sürmeyi planladığı ürünü, ülkedeki kamuoyu baskısı sonrası durdurdu. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın "görülmemiş tehditler" ve "hakaret dalgası" sonrası alındığı belirtildi. Fransız kamuoyunda tartışma oluşturan ürün, bazı politikacılar tarafından ülkenin laik değerlerine aykırı bulundu. BBC Türkçe'de yer alan habere göre hatta bazı siyasetçiler Decathlon markasının boykot edilmesi görüşünü dahi savundu.

Dünya genelinde birçok ülkede mağazaları yer alan Decathlon, Fas'ta hali hazırda bu ürünü satıyordu.Şirketin sözcüsü kararla ilgili olarak, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Bu ürünü Fransa'da satışa sunmama kararı aldık" dedi.

MACRON'UN SÖZCÜSÜ DE BOYKOTU SAVUNDU

Sağlık Bakanı Agnès Buzyn de RTL radyosuna yaptığı açıklamada, ürünün yasak olmadığını belirttikten sonra "bir Fransız firmasının başörtüsü reklamı yapmasını istemezdim" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un parti sözcüsü olan Aurore Bergé de boykot kararını savundu ve "Değerlerimize karşı gelen bir markaya ne kadın ne de bir vatandaş olarak artık güvenemem" dedi.

Twitter üzerinden Bergé'ye yanıt veren Decathlon firması ise "Bizim amacımız çok basit: uygun olmayan spor kıyafeti ile koşmaya çalışan başörtülü kadınlara, önyargısız bir şekilde bir ürün sunmak" mesajını paylaştı.

Ülkede 2004 yılından bu yana başörtüsü devlet okullarında ve kamu binalarında yasak durumda bulunuyor.

Ezgi Mola tartıya rüşvet verdi

İLİŞKİLİ HABER

Ezgi Mola tartıya rüşvet verdi
“Sanatta Abdülhamit Han” söyleşisi büyük ilgi gördü!

İLİŞKİLİ HABER

“Sanatta Abdülhamit Han” söyleşisi büyük ilgi gördü!
Yemin 8. Bölümde neler olacak?

İLİŞKİLİ HABER

Yemin 8. Bölümde neler olacak?
Emine Erdoğan: Çocuklar mesleki deneyimle erken yaşta tanışacak

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: Çocuklar mesleki deneyimle erken yaşta tanışacak
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

s.yildirim 5 yıl önce

ibret alaraktan uyan Türkiyem

Fuy 5 yıl önce

Müsluman ülkelerde mayo bıkını şort satışı yapılınca kimse ses çıkarmıyor bunun adı özgürlük öylemi

Toplam 1 beğeni

haldun 5 yıl önce

Başörtülü kadın sporcular için hazırladığı ürünleri durdurma kararı alan Fransız spor malzemeleri firması Decathlon' u bu islam karşıtı kararı nedeniyle boykot edelim. Müslüman mahallesinde salyangoz satmalarına katkı vermeyelim.

Toplam 1 beğeni