Nallıhan nerede? Nasıl gidilir? Nallıhan'da gezilecek yerler

Kuş cenneti olarak adlandırılan Nallıhan, geçmişten bu zamana kadar kendini güncelleyen ilçelerden biri olmuştur. Nallıhan manzarası ve kuşları ile meşhurdur. Baharın yaklaşmasıyla kiraz ağaçlarının çiçek açtığı Nallıhan'da nerelere gidilir? Neler yapılır? Merak ettiğiniz soruların yanıtı haberimizin detaylarında...

Nallıhan, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde konumunda olan Ankara'ya yaklaşık 29 bin nüfusa sahip bir ilçedir. Nallıhan ilçesinin, doğusunda Beypazarı batı ve güneyinde Eskişehir bulunmaktadır. Nallıhan, Ankara'nın midye kabuğu içerisinde saklı olan incisi gibi nitelendirilmektedir. Çok fazla tanınmamasına rağmen doğası için giden bir çok ziyaretçisi vardır. Nallıhan'a nasıl gidilir? Nallıhan'da nerelere gidilmelidir? Nallıhan'da ne meşhurdur? Nallıhan'da ne yenir? Nallıhan'da nerede konaklanır? Gelin birlikte kuş cennetini gezelim...

Nallıhan

Nallıhan

NALLIHAN'A NASIL GİDİLİR?

Ankara uçak bileti alarak Esenboğa Havalimanı'ndan Nallıhan'a kara yolundan taşıt servisleriyle gidebilirsiniz. 185 km uzaklıkta olan Nallıhan'a kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

NALLIHAN'DA NERELERE GİDİLMELİDİR?

Nallıhan'da gezilmesi gereken yerlerin başında Nallıhan Evleri rota listesinde başı çekmektedir. Karakteristik özelliklere sahip bu mekan hem sizlerin hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecektir. Nasuh Paşa tarafından inşa edilen Nasuh Paşa camisi, Uluhan cami mimari olarak ilginizi çekebilecek yerlerdendir. Kuş Cenneti, Uyuzsuyu Şelalesi, Anıt Ağaç, Kuzucular Köyü Kanyonu, Taptuk Emre Türbesi, Bacım Sultan Türbesi görülmeye değer mekanlardandır.

Nallıhan mekanları

Nallıhan mekanları

NALLIHAN'DA NE MEŞHURDUR?

Nallıhan enfes pilavı, demli çayı, kurutulmuş sebzelerin yanı sıra kirazıyla bilinir. Gözlemesi meşhur olan Nallıhan'da taze gözlemelerin tadına bakmadan gezinize son vermeyiniz.

Nallıhan özellikleri

Nallıhan özellikleri

NALLIHAN'DA NEREDE YEMEK YENİR?

Nallıhan'da aile lokantası ve restoranlar mevcuttur. Oldukça uygun fiyatlar beraberinde sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayacağınız mekanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Merkezde bulunan Selçuklu Otağı Yöresel Çadırı bu seçeneklerden biri olabilir.

Nallıhan yemekleri

Nallıhan yemekleri

NALLIHAN'DA NEREDE KONAKLANIR?

Nallıhan'da Karacasu Köyünde eski köy okulu ve lojmanı restore edilerek konaklama yeri yapılmıştır. Beydili Köyü'nde restore edilmiş 4 adet ev, eski okul binası ve lojman konaklama yeri olarak kullanıma açılmıştır. Bunların yanı sıra Nafız Bey Konağı'da ziyaretçilerini beklemektedir.

Nallıhan konaklama yerleri

Nallıhan konaklama yerleri

Nallıhan'ın hem görselliğine doyacağınız hem de sakinliğini tadacağınız keşfedilmemiş inci mekanlardan bir tercih olarak anı defterinizde yer almasını umuyoruz.

KEYİFLİ GÜNLER DİLERİZ :)

Tokat'ta nerede kalınır? Tokat'ta gezilecek yerler...

İLİŞKİLİ HABER

Tokat'ta nerede kalınır? Tokat'ta gezilecek yerler...
Batman'da Hasankeyf Müzesi açıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Batman'da Hasankeyf Müzesi açıldı!

BİR YORUM YAPIN 0