Daha önce duymadığınız 5 tarihi bilgi

Tarih kavram olarak o kadar geniş bir yapıya sahiptir ki, birçok şeyi biliyorum deseniz dahi unuttuğunuz çok şey çıkabilir. Bu içeriğimiz içerisinde sizlere, daha önce duymadığınıza garanti verebileceğimiz 5 tarihi bilgiyi derledik. Eminiz sizler de okurken çok şaşıracak ve bu bilgilerin doğruluğunu sorgulayacaksınız. İşte daha önce duymadığınız 7 tarihi bilgi.

Tarih üzerine yazılabilecek sayısız şey vardır. Kişiler, karakterler, kahramanlar...  Ve hepsinin farklı bir hikayesi, bilinmeyen bilgileri mevcuttur. Bu içerik sizlere bilmediğinize emin olduğumuz bilgiler sunuyor. Seçtiğimiz karakterler ve onların tarihin içerisinde gizli kalmış olan bilgilerini sizlerle buluşturuyoruz. Şaşırmaya hazırsanız, başlayalım:

TARİHTE AZ BİLİNEN 5 BİLGİ

Savaş temsili bir görsel

Savaş temsili bir görsel

Tarihin ilk bilinen hava fotoğrafı, bir Amerikan iç savaşı sırasında bir balon içerisinden çekilmiştir.

Sokrat

Sokrat

Ünlü düşünür ve filozof Sokrat'ın hiçbir eseri ve çalışmasının kopyası yapılmamıştır.

Cambridge Üniversitesi öğrencileri

Cambridge Üniversitesi öğrencileri

Cambridge Üniversitesi öğrencileri, kendilerini siyaha boyayıp İngiltere Kraliyet Donanmasının içerisine, Etiyopya elçisi görünümüyle giriş yapmışlardır.

Nicola Tesla

Nicola Tesla

Dünyaca ünlü bilim insanı Tesla'nın herkesçe bilinmeyen bir özelliği vardı. Tesla, iri ve kilolu insanlardan hiç hoşlanmazdı.

Tarihteki ilk ayna çekimi

Tarihteki ilk ayna çekimi

Son bilgi, günümüzün en popüler aktivitelerinden biri olan selfie ile ilgili. Karedeki kadın, tarihin ilk aynadan fotoğrafını çeken kişidir. Buna aynı zamanda ilk selfie de demek mümkün olacaktır.

 

Emine Erdoğan Balkan ve Rumeli Kadınları ile buluştu

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Balkan ve Rumeli Kadınları ile buluştu

BİR YORUM YAPIN 0