2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu kimdir? Kaç yaşındadır?

Osmanlı Hanedanın son üyelerinden olan Nilhan Osmanoğlu, oyuncu Müjdat Gezen ile olan davasını kazandı. Mahkeme, oyuncu Müjdat Gezen'i 2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun torununa sarf ettiği sözler nedeniyle tazminat ödemeye mahkum etti. Peki 2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu kimdir ve nasıl bir hayat yaşamaktadır? İşte 2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun hayatı!

Oyuncu Müjdat Gezen ile olan davasını kazandı. Mahkeme, oyuncu Müjdat Gezen'i 2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun torununa sarf ettiği sözler nedeniyle tazminat ödemeye mahkum etti. Peki 2. Abdulhamid'in torunu olan Nilhan Osmanoğlu kimdir ve nasıl bir hayat yaşamaktadır? İşte 2. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun hayatı!

NİLHAN OSMANOĞLU KİMDİR?

Nilhan Osmanoğlu

Nilhan Osmanoğlu

Osmanlı Hanedanlığının halen hayatta olan 15 kadın üyesinden biri olan Nilhan Osmanoğlu bir sultandır. 1987 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası Orhan Osmanoğlu'dur. Babası Orhan Osmanoğlu Şam'da dünyaya gelmiştir. Dedesi Harun Osmanoğlu ise Cünye-Lübnan'da dünyaya gelmiştir. Dedesi Harun Efendi'nin babası olan Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ve Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, 1924 yılında gerçekleşen hanedan üyelerinin yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gitmişlerdir.

Uzun sürgün yılları döneminden sonra 1974 yılında çıkan hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesi kararından hemen sonra Şam'dan İstanbul'a gelmişlerdir. Nilhan Osmanoğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden mezun olmuştur. 

Osmanoğlu, Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusudur. Babaannesi Kösem Sultan hakkında "Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” adlı bir romanın yazan Osmanoğlu, enderun eğitimi vermektedir ve  İngilizce ile Arapça bilmektedir. Evli olan Nilhan Sultan Osmanoğlu’nun Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu bulunmaktadır.

Müjdat Gezen Nilhan Osmanoğlu'na tazminat ödeyecek!

İLİŞKİLİ HABER

Müjdat Gezen Nilhan Osmanoğlu'na tazminat ödeyecek!
Işın Karaca açıkladı: Bir kez daha anne olmak istiyorum!

İLİŞKİLİ HABER

Işın Karaca açıkladı: Bir kez daha anne olmak istiyorum!

BİR YORUM YAPIN 0