Sandıktan beklediği sonucu alamayan ünlü başkan adayları

31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimler, birbirinden farklı olaya sahne oldu. Güven Hokna, Emre Kınay ve Mehmet Aslan gibi oyuncular, belirli ilçelerden belediye başkanlığına adaylıklarını koydular. Sloganlarıyla sosyal medyanın gündemine yerleşen bu isimler, sandıkta aradıklarını bulamadılar. İşte ekranda milyonlara hitap eden ancak sandıkta bekledikleri desteği göremeyip hezimete uğrayan ünlü başkan adayları!

31 Mart yerel seçimleri gerçekleşti fakat bazı adayları gündemdeki yerlerini korumaya devam ediyorlar. Üsküdar, Kadıköy, Kağıthane... Rol aldıkları diziler aracılığıyla milyonlara ulaşan, yıllardır tiyatro sahnesinde sanatçı kimliklerini ortaya koyan ünlü isimler, belediye başkanlıklarına koydukları adaylıklarla özellikle sosyal medyanın gündemine yerleşmişlerdi.

Emre Kınay, İyi Parti'nin Kadıköy, Güven Hokna DSP'nin Üsküdar, Mehmet Aslan ise İyi Parti'nin Kağıthane Belediye Başkan adayı olmuşlardı. Ne var ki her 3 isim de sandıkta hezimeti yaşadı. Ünlülük ve popülerlik kavramlarına güvenerek iddialı paylaşım ve vaatlerde bulunan bu ismin sandıktan nasıl bir hüsranla ayrıldıklarına gelin hep birlikte bakalım:

GÜVEN HOKNA

Güven Hokna

Güven Hokna

Ferhunde Hanımlar ve Yaprak Dökümü gibi uzun ömürlü dizilerle şöhretini arttıran Ankaralı sanatçı Güven Hokna, DSP'nin Üsküdar adayı olmuş ve 'Ağzımızın tadı kaçmasın Üsküdar' sloganıyla çok konuşulmuştu. Hokna, 4.5 oy ile ancak üçüncü sırada yer alabildi. Zaferi, 48.11'lik oy oranıyla AK Parti adayı Hilmi Türkmen elde etti.

EMRE KINAY

Emre Kınay

Emre Kınay

Kuşkusuz elde edeceği sonuç en çok merak edilen kişi Emre Kınay'dı. Katıldığı internet programlarında kazanacağına emin olduğunu ve burcunun liderlik yapmaya uygun olduğunu belirten Kınay, başkan edasıyla projelerini bile sıralıyordu. Kınay, aday olduğu Kadıköy'den 12.40'lık oy oranına ulaşarak ancak 3. olabildi. İlçenin belediye başkanıysa, 66.15'lik oy oranıyla CHP adayı Şerdil Odabaşı oldu.

MEHMET ASLAN

Mehmet Aslan

Mehmet Aslan

Daha önce de vekillik için yarışan ancak seçilemeyen, Doktorlar dizisiyle şöhreti yakalayan, gazinocular kralı olarak tanınan Fahrettin Aslan'ın oğlu olan Mehmet Aslan, Kağıthane'den İyi Parti'nin adayı olarak yarışmıştı. Aslan, 31.48'lik oy oranıyla sandıktan ikinci çıktı. Zafer ise, 54.94'lük oy oranıyla AK Parti adayı Mevlüt Öztekin'in oldu.

BİR YORUM YAPIN 0