İstanbul'da haftasonu nasıl geçirilir? Nerelere gidilir?

Genelde herkesin tatil olduğu ortak günlerden biri olan cumartesi veya pazar günü için İstanbul'da yaşayanlar veya başka şehirden İstanbul'u ziyaret eden gezginler için ideal hafta sonu seçenekleri bulunmaktadır. İstanbul'da haftasonu günü gezilecek yerler nereler olmalıdır? İşte, hafta sonu rotaları...

Son zamanlarda İspark'ın her geçen gün bisiklet sayısını artırmasıyla beraberinde pek çok insan bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirdi. Popüler etkinliklerin arasında yer alan bisiklet sürme, aynı anda bir çok kası faaliyete geçiren bir egzersizdir. Metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermede fayda sağlayan önemli faktör olmasının yanı sıra sakinleştiren ve stresten uzaklaştıran bir özelliği de bulunmaktadır.

Bisiklet, yüzmeden sonra kasları güçlendiren en yararlı sporlar listesi arasındadır.  Tek başınıza veya ailenizle çıktığınız tatilde eğlenceli vakit geçirmenize fayda sağlayacak bisikletler sayesinde hem spor hem de tatil yapmış olacaksınız. Cumartesi günleri bisiklet sürmek sizin ve sevdikleriniz için ideal bir hafta sonu etkinliği olacaktır. Peki, İstanbul'da bisiklet sürmek için nereler tercih edilmelidir?

İSTANBUL'DA BİSİKLET SÜRÜLECEK YERLER

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

Sarıyer'de bulunan Belgrad Ormanı bisiklet parkuru ve yürüyüş için oldukça sessiz sakin mekan seçenekleri arasında gelmektedir. Ailenizle veya yalnız başınıza rahat olabileceğiniz bu yeri değerlendirebilirsiniz.

Caddebostan Bostancı Arası Kara ve Sahil Parkı

Caddebostan Bostancı Arası Kara ve Sahil Parkı

Kadıköy'e bağlı Caddebostan ile Bostancı Arası Kara ve Sahil Parkı, hem gezmek hem de bisiklet veya yürüyüş yapmanız için oldukça hijyenik bir seçenek olacaktır.

Büyükada

Büyükada

Bisiklet kiralamanın yoğun olduğu Büyükada, her adada olduğu gibi neredeyse ulaşımın sadece at arabası, bisiklet veya akülü araçlarla yapıldığı yerdir. Burada doğa gezintisine çıkma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Üsküdar

Üsküdar

Üsküdar merkezde bulunan Bisiklet parkuru ve yürüyüş alanı ilginizi çekebilir. Kız Kulesi manzaralı bir hafta sonu için, Üsküdar ilçesi oldukça ideal bir tercih olabilir.

Bebek Sahili

Bebek Sahili

Bebek'te bulunan Bebek Sahili, uzunluğu açısından hem yürüyüş yapmanıza hem de bisiklete binmenize yardımcı olacaktır. Balık menülerinin bol olduğu Bebek'te, balıkçı restoranlarına giderek lezzetli bir yemek tadı çıkarabilirsiniz.

Polonezköy

Polonezköy

Beykoz ilçesinde bulunan Polonezköy, zengin sabah kahvaltısı ve oksijeni bol ormanıyla ziyaretçilerini bekliyor. Bisiklet sürebilir, koşu ve yürüyüş yapabilirsiniz. Piknik alanları da bulunmaktadır.

Yoros-Riva-Bisiklet Parkuru

Yoros-Riva-Bisiklet Parkuru

Beykoz ilçesinde bulunan Riva, bisiklet sürmek ve yemyeşil doğasıyla kucaklayan ayrı bir doğa harikasıdır. Polonezköy ile arasında 25 dakika gibi kısa bir mesafe olan Riva'da kahvaltı keyfi yapmadan güne başlamayınız.

Moda -Kadıköy

Moda -Kadıköy

Kadıköy Moda Sahilinde bulunan İspark bisikletlerini, ailenizle beraber saatlik kiralama yaparak, sahil havası eşliğinde spor etkinliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0