Sultanahmet'te iftar nerede yapılır? Sultanahmet'te en güzel iftar nerede yapılır?

Ramazan ayının en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Sultanahmet'te dostlarınız ve ailenizle muhteşem iftar mekanlarına şans verebilirsiniz. Peki, Sultanahmet'te iftar nerede yapılır? İftar nerede yapılır? İstanbul'da iftar yapılacak en iyi yerler nereler? İşte hem leziz yemeklere hem de keyifli sohbetlere doyabileceğiniz en güzel iftar mekanlarını sizler için derledik.

Müslüman aleminin en mübarek ve bereketli ayı olan Ramazanın en güzel günlerini yaşıyoruz. On bir ayın sultanı olan Ramazan'da tarihi zenginliğinden, maneviyatından, estetiğinden ve güzelliğinden dolayı Sultanahmet'te keyifli iftar akşamları yaşayabilirsiniz. Milyonlarca kişiye ev sahipliği yapan Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz birden fazla mekan bulunuyor. Hem lezzetli yemeklerin yapıldığı hem de manzara eşliğinde sevdiklerinizle iftar yapmak isterseniz size harika önerilerimiz var. Gelin, Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz en şık mekanları birlikte inceleyelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da İftar nerede yapılır? İstanbul Avrupa Yakası'nda iftar yapılacak yerler

  • ARMADA TERAS

Armada Teras

Armada Teras

Armada Teras, tarihi surların hemen yakınında aynı zamanda şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta, muhteşem bir iftar mekanı. Her yıl özel hazırlanan ramazan menüsüyle gelen herkesi memnun eden mekan aynı zamanda Sultanahmet Camii'nin görkemi ve Marmara Denizi'nin eşsiz manzarasını da gözler önüne seriyor. Canlı ud müziği eşliğinde unutulmaz bir ramazan akşamı geçirmek isterseniz açık teras hizmeti de bulunan Armada Teras'ı tercih edebilirsiniz.

ADRES: Ahırkapı Sok. No:24, 34122 Sultanahmet / İstanbul

  • GİRİTLİ RESTORAN

GİRİTLİ RESTORAN

GİRİTLİ RESTORAN

Genellikle düğün, kına veya farklı organizasyonlarıyla ön plana çıkan Giritli Restoran, her gün kalabalık misafirlerle dolup taşıyor. Osmanlı'nın alafranga kültür ile restore edilen bu restoran, ramazana özel lezzetleriyle sizleri sofralarına bekliyor. 19. yüzyıl yapımı eski bir Sultanahmet evinde orucunuzu açmak isterseniz bu restoran sizin için ideal bir seçim olacaktır.

ADRES: Cankurtaran Mh., Keresteci Hakkı Sk No:8, Sultanahmet / İstanbul

  • MATBAH RESTAURANT

Matbah

Matbah

Yüzyıllar boyunca Osmanlı'nın kalbi olan bir yerde, Osmanlı saraylarında servis edilen yemekler eşliğinde bir iftar sofrası için Matbah Restaurant'ı tercih edebilirsiniz. Matbah, Osmanlı'nın "Diş Kirası" geleneği ile süslediği ramazana özel menüleri ile iftar yapmak isteyenlere kapılarını aralıyor. Sultanahmet'in tarihi ve mistik atmosferinde, klasik Türk müziği dinletisi eşliğinde kendinizi saraylarda hissedebileceğiniz muhteşem bir mekan. 

ADRES: (Ottoman Hotel Imperial içinde) Caferiye Sokak, No 6/1, 34400, Sultanahmet / İstanbul

  • CAFERAĞA MEDRESESİ

CAFERAĞA MEDRESESİ

CAFERAĞA MEDRESESİ

Caferağa Medresesi nerededir? Caferağa Medresesinin tarihi özellikleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERCaferağa Medresesi nerededir? Caferağa Medresesinin tarihi özellikleri nelerdir?

Klasik restoranlar yerine daha özel bir atmosfere şans vermek isterseniz size harika bir önerimiz var! İftar yapmak için hem tarihi hem de sakin bir yer arıyorsanız, Ayasofya'nın gölgesinde olan ve 480 yıllık eseri olan Caferağa Medresesi sizin için ideal bir mekan seçimi olacak. Şehrin tarihi dokusunun merkezinde yer alan bu medresede tarihi ve nefis bir iftar yemeği yemeniz mümkün.

ADRES: Caferiye Sok. Soğukkuyu Çıkmazı No.1 Sultanahmet / İstanbul

  • TARİHİ SULTANAHMET KÖFTECİSİ

sultahahmet köftecisi

sultahahmet köftecisi

Sultanahmet'e gidip de meşhur lezzetlerinden biri olan köfteyi denemeden geçmek olmaz! Sultanahmet'e giden herkesin mutlaka tadını denemesi gereken Sultanahmet köftesi ve yanında ikram edilen enfes piyazlarıyla tam da iftar yapabileceğiniz karın doyuran leziz bir yer. 

ADRES: Alemdar Mahallesi, Divanyolu Caddesi, No 12, Fatih, İstanbul

HAYIRLI RAMAZANLAR!

2024 En güzel Ramazan manileri

İLİŞKİLİ HABER

2024 En güzel Ramazan manileri
Oruçluyken kan vermek orucu bozar mı? Diyanet'ten yanıt geldi

İLİŞKİLİ HABER

Oruçluyken kan vermek orucu bozar mı? Diyanet'ten yanıt geldi
Ramazan mukabelesi 25. gün! Kuran-ı Kerim'in 29. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 25. gün! Kuran-ı Kerim'in 29. cüzünün yazılışı ve okunuşu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0