Kahramanmaraş'ta gezilecek yerler

Eski adı Maraş olan Kahramanmaraş'ın 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verilmesiyle başına Kahraman unvanı layık görülen şehir olmuştur. Kahramanmaraş'ta nerelere gidilir? Kahramanmaraş'ta gezilecek yerler nerelerdir? İşte tüm gerçekliği ile Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş eşsiz tarihi, kültürel ve doğa zenginlikleriyle keşfedilmeye layık bir şehirdir. İklimsel değişkenliği nedeniyle doğası, tarihi çeşitliliği ile mimarisi bakımından gezilip görülmesi gereken şehirlerden biridir. Bir çok konaklama seçeneği olan Kahramanmaraş'ta uygun fiyatlı her şey dahil  hotellere ailenizle birlikte rahatlıkla gidebilirsiniz. Şehre uçak ve otobüs ile ulaşmak ise oldukça kolay seçenekler arasındadır. Kahramanmaraş'ta gezilecek yerler nelerdir? İşte, Kahramanmaraş'ta gezilecek yerler...

KAHRAMANMARAŞ'TA GEZİLECEK YERLER

Kahramanmaraş kalesi

Kahramanmaraş kalesi

Kahramanmaraş Kalesi, Kahramanmaraş kent merkezindeki üst üste duran bir tepenin üstünde bulunmaktadır. Yaklaşık 12 metre boyutlarında dikdörtgene yakın şekilde olduğu tespit edilmiştir. Bu tarihi kaleyi görmek tüylerinizi diken diken edebilir. 

Tarihi Ceyhan Köprüsü

Tarihi Ceyhan Köprüsü

Ceyhan Vadisi üstüne kurulan tarihi köprüler arasında, baraj altında kalmayan ya da yıkılmadan günümüze ulaşan ilimizdeki tek köprü olarak kitaplarda yerini alan Tarihi Ceyhan Köprüsü, birçok sefer restorasyondan geçirmiş bile özü bozulmamıştır.

Abdulhamithan Camii

Abdulhamithan Camii

Osmanlı Devleti 34.Padişahı ikinci Abdülhamit Han’a ithafen inşa edilen mimari cami  Abdulhamithan Camii şehre hakim bir görünümdedir. Özellikle gece görünüşünü izlemek ve fotoğraf çekmek için bir çok ziyaretçi burada bu ünlü camiyi ziyaret ediyor.

Kapıçam Tabiat Parkı

Kapıçam Tabiat Parkı

Kahramanmaraş'ta bulunan Kapıçam Tabiat parkı, Türkiye'nin 30.Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Şehre 10 km mesafede olan bu doğa harikası yerde, göl manzarası eşliğinde kahvaltı yapabilirsiniz. Yürüyüş yolları ve aileniz ile birlikte  piknik yapacağınız piknik alanı bulunmakta.

Dondurma Müzesi Cafe

Dondurma Müzesi Cafe

Dondurması ile meşhur olan Kahramanmaraş'a geldiğiniz zaman Dondurma Müzesi Cafe'ye gitmeyi ve Maraş dondurmasının tadına bir de burada bakmayı unutmayınız. Oldukça eğlenceli olan bu mekan, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan ve restore edilmiş taş yapı mimari binası ve yemekleri ile keyifli anlar yaşatacak.

Arapapıştı Kanyonu'na nasıl gidilir? Nerededir?

İLİŞKİLİ HABER

Arapapıştı Kanyonu'na nasıl gidilir? Nerededir?
Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'ye yakın vizesiz gezilecek ülkeler
Amasya'da ne yapılır? Amasya'da gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Amasya'da ne yapılır? Amasya'da gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0