Bir ev değerindeki kuşun fiyatı dudak uçuklattı!

Adıyaman'da bulunan Kürenk cinsi güvercinden olma yavru 'Mühür', 6 aylık olmasına rağmen 150 bin liralık fiyat ile görücüye çıktı. İşte, haberin ayrıntıları...

Adıyaman'da kuş yetiştiriciliği ile alakadar olan Erkan Türkoğlu,100 bin lira değerindeki  kürenk ırkından olma güvercin "Kral" adlı anne güvercinin 6 aylık erkek yavrusu "Mühür" için 150 bin lira teklif edildi.

Kürenk güvercin

Kürenk güvercin

Güvercin besleme sevgisi olan ve Adıyaman'daki çiğ köfteci Erkan Türkoğlu,"Güvercin beslemek en büyük hobimdir. Türkiye ve dünyada bu ırktaki güvercinleri besleyen çok insan var. Bu güvercinler artık bizim evladımız olmuş. Bu güvercinleri seyrettiğimizde huzur buluyoruz...."

Adıyaman haberleri

Adıyaman haberleri

"...Yeri gelir 100 bin lira verirler ama satmazsın. Yeri gelir 10 bin liraya satarsın. İki gün önce 25 bin liraya yavru güvercin aldım. Satın aldığım kişi de benim aldığım kuşun babasını 100 bin liraya almış. Kuşun iyi olması çok önemli. Lüks otomobil, bendeki güvercinlerin yanında hikaye kalır. Seven bir kişinin kuşunu otomobil ya da otobüs ile değişemezsiniz...."

Kürenk ırkı güvercin

Kürenk ırkı güvercin

"...Kuşun anatomisi çok önemlidir. Kuş alırken yürüyüş, ağız ve göz yapısı, kuyruğu, kuyruk altının temizliği, paçalarının dolu olması, gözlerinin beyaz olması, göğsünün hafif sarı olması ve en önemlisi yavru vermesi önemlidir. Şu an Kral'ın yavrusu Mühür, bana göre Kral'ı solladı. Kral, şu an 3 yaşında yavrusu ise 6 aylık. Yan yana durduklarında babasını bastırıyor. Kral'ın dört yavrusu var. Bu güvercinleri şu an için satmıyoruz" açıklamasında bulundu.

Engin Altan Düzyatan'a Arap hayranlarından yoğun ilgi

İLİŞKİLİ HABER

Engin Altan Düzyatan'a Arap hayranlarından yoğun ilgi
Merve Boluğur'un parası mı bitti?

İLİŞKİLİ HABER

Merve Boluğur'un parası mı bitti?

BİR YORUM YAPIN 0