44'üncü çocuğunu doğurdu! Herkesi şoke etti

Uganda'da yaşayan bir kadın 44'üncü çocuğunu dünyaya getirdi. Kadın verdiği yaşam mücadelesini muhabirlere ilk kez anlattı.

Uganda'da yaşayan 39 yaşındaki Mariam Nabatanzi'nin tam 44 tane çocuğu var. 12 yaşında evlendiği söyleyen Ugandalı kadın dört üçüz altı ikiz çocukları olduğunu söyledi. Uganda'da yaşayan Mariam Nabatanzi dünyanın en çok doğum yapan kadını unvanına sahip. 13 yaşında ilk ikiz çocuklarını doğran Mariam Nabatanzi doğumun ardından doktora giden Ugandalı kadın yumurtalıklarının normalden çok daha büyük olduğunu öğrendi. Doktor, Mariam Nabatanzi'ye doğum kontrol yöntemlerinin sağlık sorunlarına sebep olabileceğini ve bu sebeple bu yöntemleri uygulamaması gerektiğini söyledi.

ukraynalı kadın

ukraynalı kadın

Mariam Nabatanzi 23 yaşına geldiğinde 25'inci çocuğunu doğurdu ve doğum kontrolü için tekrar doktorun yolunu tuttu.Fakat Mariam Nabatanzi doktorlardan beklediği cevabı alamadı ve doğurganlığını sürdürmesi tavsiyesinde bulunuldu.

44 çocuk

44 çocuk

Tüm hayatını çocuk bakarak ve çalışarak geçiren Mariam Nabatanzi kuaför, etkinlik görevlisi, alternatif tıp ürünleri satıcılığı, kağıt toplayıcılığı gibi işler yapıyor.

çocuk

çocuk

Nabatanzi'nin en büyük çocuğu Ivan Kaibuka da annesine yardımcı olabilmek için okulunu bıraktığını söyledi. 44 çocuklu anne çocukları için her türlü fedakarlığı yapmaya çalışsa da gıda gibi temel ihtiyaçları karşılamada güçlükler yaşıyor. Dünya Bankası'nın verilerine göre Uganda'da hane başına ortalam 5.6 çocuk düşüyor.Hane başına düşen çocuk sayısının yüksek olduğu Uganda'da bile Mariam Nabatanzi'nin sahip olduğu çocuk sayısı normalin çok üzerinde kabul ediliyor.

Ünlü karikatürist Sunder Erdoğan'dan acı haber!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü karikatürist Sunder Erdoğan'dan acı haber!
Engin Altan Düzyatan'a Kuveyt'te yoğun ilgi!

İLİŞKİLİ HABER

Engin Altan Düzyatan'a Kuveyt'te yoğun ilgi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Mehmet 53 4 yıl önce

Şok olmayın. Adem babamınızın da kaynaklarda 20 batında 40 evladı doğduğu bir evladının ayrıca doğduğu rivayet edilir. Allah için her şey mümkindir. henüz olmamış olsa dahi. biz bazı şeyleri deneylemediğimiz için hadi ordan diyebiliyoruz.

Toplam 7 beğeni