82 yaşındaki Türk'e Hollanda'dan kraliyet nişanı!

Hollanda'da Kral Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kutlamalar, birbirinden farklı renkli görüntülere sahne oldu. 1997 yılından bu yana gönüllü çalışmalarda bulunan 82 yaşındaki Türk vatandaşı Zehra Türker, Lahey Belediye Başkanı Pauline Krikke tarafından kraliyet nişanına layık görüldü.

27 Nisan Hollanda'da Kral Günü olarak kabul ediliyor. Bu gün kapsamında da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Lahey kentinde düzenlenen etkinliklerinden biri de, bu gün ile ilgiliydi. Diligentia tiyatro salonunda düzenlenen törende, 1997 yılından bu yana gönüllü çalışmalarda bulunan 82 yaşındaki Zehra Türker'e, kraliyet  kraliyet nişanı verildi. Lahey Belediye Başkanı Pauline Krikke'nin, nişanı veren isim oldu.

Uzun yıllardır Hollanda'da yaşayan Türker, 'Milletimi çok  sevdiğim için bu yardımları yaptım. Böyle bir ödül alacağımı beklemiyordum ama bu  yaptığım iyiliklerin karşılığının bir gün ödüllendirileceğini biliyordum.' açıklamasında bulundu.

82 yaşındaki Zehra Türker, çalışmalarından dolayı kraliyet nişanı aldı.

82 yaşındaki Zehra Türker, çalışmalarından dolayı kraliyet nişanı aldı.

Kral Willem Alexander’in doğum günü vesilesiyle 27 Nisan tarihinde düzenlenen Kral Günü kutlamaları kapsamında dağıtılan bu nişanı, şimdiye  kadar farklı bölgelerde yaşayan 100’den fazla Türk almaya hak kazandı.

BİR YORUM YAPIN 0