Tatvan'da gezilecek yerler

Nemrut Dağı'nın eteklerine kurulmuş minyatür güzelliklere hakim Tatvan, Bitlis'in en ilgi çekici ilçesidir. Van Gölü'nün batı kısmında bulunan Tatvan'da gezilecek yerler nelerdir? İşte, Tatvan rotası...

Tatvan'ın meşhur tarihi özelliklerinden biri ipek yollarının üzerinde olmasıyla bilinmektedir. Tatvan ilçesi,köklü bir tarihe ve zenginliğe dayanmaktadır. Kervansarayları, kaleleri, türbeleri, çeşmeleri ,köprüleri ve mağaraları gibi bir çok yapıtlarıyla ilgi çekmektedir. Sizleri Bitlis'in nadide ilçesi Tatvan'a götürüyoruz. Tatvan'da gezilecek yerler nelerdir? Haberimizin detayları için alt sayfamıza göz atınız...

Tatvan

Tatvan

TATVAN'DA GEZİLECEK YERLER

Tatvan sahili

Tatvan sahili

Tatvan sahili, restore edilmiş arnavut kaldırımlı taşlarıyla sahil manzarasına oldukça nostaljik bir hava katarken aynı zamanda sessiz sakin sahil mekanında rahatlıkla koşu ve yürüyüş yapma imkanı da bulabilirsiniz.

Kaza mezarları

Kaza mezarları

Urartu Kaya Mezarları'na ulaşım oldukça rahat sağlanmaktadır. Van Gölü iskelesi yakınında bulunmaktadır. Odacıklar şeklinde olan bu mezarlar bir tarihisever ve gezgin olarak ilginizi çekebilir.

Tatvan Tuğ Kilisesi

Tatvan Tuğ Kilisesi

Tatvan'ın Çağlayan Mahallesi'ndeki Tatvan Tuğ Kilisesi'nin bu güne kadar taşınmış kitabesinin görmeden Tatvan'dan ayrılmayınız. Kiliseye halk otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Kilisenin bazı bölgeleri yıkılmışsa da iskeleti durmaktadır. Restore edilmeyen bu kilise ilgi çekici yapıtlar arasındadır.

Tatvan El Aman Kervansarayı

Tatvan El Aman Kervansarayı

Tatvan El-Aman Kervansarayı Osmanlılar döneminde han olarak kullanılmasıyla bilinmektedir. Ancak bu han günümüzde sosyal tesis olarak kullanılmaktadır. Han içerisinde restoran, kütüphane, kahvaltı ve oyun salonları bulunmaktadır.

Abdulcelil Behtani Türbesi

Abdulcelil Behtani Türbesi

Abdulcelil Behtani Türbesi, Hz.Ömer zamanında yaşayıp dini yaymak amacıyla buraya yerleşmiş biridir. Bu türbe kendisinin yapmış olduğu medresenin hemen yanına inşa edilmiştir. Türbe üzerinde bulunan kümbet ve yanında bulunan cami bulunan bölgeye manevi bir görsellik kazandırıyor.

Mayıs ayında gidebileceğiniz kısa süreli tatil rotaları

İLİŞKİLİ HABER

Mayıs ayında gidebileceğiniz kısa süreli tatil rotaları

BİR YORUM YAPIN 0