Singapur changi: Dünyanın en iyi havalimanı

Singapur'un doğusunda yer alan Changi bölgesindeki Changi Havalimanı, harikalar diyarını anımsatan tasarıma sahip özellikleriyle dünyanın en büyük havalimanı olarak bilinmektedir. İşte, Singapur'da bulunan Changi Havalimanı'na yolculuk...

Mimarisi Moshe Safdie olan Changi Havalimanı'nda 135 bin 700 metrekare alana yayılmış ve dört terminal bulunmaktadır. Toplam bütçesi 1 milyar 250 milyon dolar olan havalimanının dışı nasılsa içi de aynı şekilde yeşillik ve rengarenk çiçeklerle dolu. 40 metre yüksekliğinde görkemli bir şelale bulunduğu bu alan tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. 

Changi Havalimanı

Changi Havalimanı

CHANGİ HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR?

Türkiye'den Singapur'a ekonomik uçak bileti alabilir ve yaklaşık 10 saat boyunca sürecek olan seyahatten sonra Changi havalimanı'na ulaşmış olabilirsiniz.

Changi- Singapur havalimanı

Changi- Singapur havalimanı

YOLCU OLMAK ŞART DEĞİL!

Bu şahane havalimanı tasarımını gezmek için yolcu olmanıza gerek olmayacaktır. Dilediğiniz gibi yalnız başınıza veya ailenizle beraber gelerek gezebilir imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Seyahat rotası Changi havalimanı

Seyahat rotası Changi havalimanı

CHANGİ'NİN BİLİNMESİ GEREKEN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Havalimanı'nda yağmur sularını depolayıp tropikal bitkilerin sulanması için akıllı bir sistemin yanı sıra çelik ve cam çerçevesiyle donut görünümünde ve içinde 280'den fazla mağaza, 11 sinema salonu mevcut olmaktadır.

Dünyanın en büyük havalimanı

Dünyanın en büyük havalimanı

DÜNYA 80 SANİYEDE BİR YOLCU GİDİYOR!

Dünyanın en büyük havalimanı olan 400'den fazla şehre bağlanan Changi'ye her 80 saniyede bir iniş yapılmaktadır. Halkın rahatça gezmesine açık olarak tasarlanmaktadır. Ücretsiz internet bağlantısı olan havalimanı'nda her köşede ücretsiz şarj makineleri de bulunuyor. Toplam 10 katlı olan Changi Havaalanı'ndaki beş kat, yer altına inşa edilmiştir.

Singapur- Changi

Singapur- Changi

İYİ GEZİLER :)

BİR YORUM YAPIN 0