300 çocuk ilk orucunu Esenler Belediyesi'nin iftar programında açtı!

Esenler Belediyesinin düzenlediği iftar programında 300 çocuk orucunu açtı. Orucunu açan çocuklar arasında Çitos Efe'de yer aldı.

Esenler Belediyesi, 300 çocuğun orucunu açacağı iftar programı ile Ramazanın bereketini yaşattı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun eşlik ettiği iftar programında, çocuklarla beraber iftar yaparak güzel bir anı bırakmak istediğini belirterek,

"Esenler'de bir gelenek oluşturmak ve bunu da yarınlarımız çocuklarımızla yola çıkarak başlatmak istedik. Hepimiz biliyoruz ki, eskiden çocuklarımız Ramazan'ın başında ve sonunda oruç tutarlardı ve bu tuttukları oruçları anne-babalarına satarlardı. İşte biz de bu güzel gelenekten yola çıkarak, Esenler'de çocuklarımızın hafızalarında hiç unutamayacakları bir Ramazan yaşatmak düşüncesiyle bu akşamı tertip etmiş bulunuyoruz.

Çocuklarımızın masumiyetiyle ve dudaklarından çıkan masum dualarıyla şehri bereketlendirmek amacıyla bu sene 8'incisini düzenlediğimiz Çocuk İftarı, Allah'a şükür Esenler'de bir gelenek haline geldi. 2012'de Esenler Belediyesi olarak ilk başlattığımız Çocuk İftarı Projemizi bugün görüyoruz ki birçok belediyemiz de düzenliyor. Projemizin örnek alınması bizleri son derece sevindiriyor. Bugün gerek İstanbul'da, gerekse İstanbul dışında birçok belediyemiz çocuk iftarı düzenliyor. Elhamdülillah, Esenlerlilerle birlikte güzel bir geleneğe öncülük etmiş bulunuyoruz." dedi.

DİŞ KİRASI DAĞITILDI

İftar sonrasında belediye tarafında 'diş kirası' adı altında çocuklara hediyeler verildi. Çitos Efe lakabıyla tanınan küçük oyuncu da iftara katıldı. Oruç açılmadan önce Nasreddin Hoca, Keloğlan, Karagöz-Hacivat gölge oyunları, animasyon, jonglör ve illüzyon gösterileri gerçekleşti.

BİR YORUM YAPIN 0