Nihat Hatipoğlu: Terazide en ağır basacak şey ahlaktır

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında Bağcılar'da sevenleriyle bir araya geldi. Konuşması sırasında ahlakın önemine vurgu yapan Hatipoğlu, 'En önemli şey ahlaktır. Çünkü terazide en ağır basacak şey ahlaktır.' dedi.

Ekranın en çok takip edilen isimlerinden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Ramazan etkinlikleri kapsamında Bağcılarlılar’la buluştu. Büyük bir katılımın olduğu programda, ahlakın önemine vurgu yapan Hatipoğlu, “Biz yıllardır hocalar olarak, ‘Namaz kılın, oruç tutun, zekat verin, hacca gidin, bol bol sadaka verin’ dedik. İyi ettik yanlış yapmadık ama bu ibadetlerin sağlaması gereken şeyi söylemedik, ihmal ettik. En önemli şey ahlaktır. Çünkü terazide en ağır basacak şey ahlaktır” açıklamasında bulundu.

24 yıldır süregelen Gönül Sofraları buluşmaları Hatipoğlu'nun katıldığı gün, Göztepe Mahallesi’nde kuruldu. İftara; Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de katıldı. Masaları tek tek dolaşan Eldivan, Çağırıcı ve Öztürk, hemşehrileriyle sohbet ettiler.

Nihat Hatipoğlu Bağcılar

Nihat Hatipoğlu Bağcılar

İftarın ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’na giden vatandaşlar, burada hem alışveriş yaptılar hem de Karagöz-Hacivat gösterisi seyrettiler. Teravih namazının ardından, TV programcısı ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu vatandaşlarla buluştu. “Ramazan Bereketi ve İslam Kardeşliği” konulu bir konferans veren Hatipoğlu, şu konuşmayı yaptı:

“Biz yıllardır hocalar olarak, ‘Namaz kılın, oruç tutun, zekat verin, hacca gidin, bol bol sadaka verin’ dedik. İyi ettik yanlış yapmadık ama bu ibadetlerin sağlaması gereken şeyi söylemedik, ihmal ettik. En önemli şey ahlaktır. Çünkü terazide en ağır basacak şey ahlaktır. Ahlakın olması için de kibir olmayacak, dağları ben yarattım olmayacak. Bazen insan bir makama veya mevkiye geliyor ötekileri görmüyor. Oysaki o makamı veren Allah alacak olan da Allah’tır. Riyadan gösterişten uzak durmak lazım. İnsanları hor görmemek lazım. İnsan bu duygular içinde olmazsa makamı da mevkisi de hayatı da ahireti de bela olur. Bize örnek olarak Hz Muhammed (S.A.V) yeter.” 

Hatipoğlu, konuşmasının devamında Hucurat Suresi’nin anlamına ve önemine değinen bir dizi konuşma daha gerçekleştirdi.

'Anneler Günü'nün Sembol Annesi' açıkladı! Fahriye Evcen o isimleri solladı...

İLİŞKİLİ HABER

'Anneler Günü'nün Sembol Annesi' açıkladı! Fahriye Evcen o isimleri solladı...

BİR YORUM YAPIN 0