Dünyada görülmesi gereken camiler

Özellikle dini bayramlarda ziyaret edilmesi gereken kutsal ibadetlerimiz ailecek ziyaret edilmeyi beklemektedir. On bir ayın sultanı Ramazan ayından çıkmış olmanın verdiği huzur içerisinde aynı hisleri Ramazan bayramına da taşımak hem sizi hem ailenizi rahat hissettirecektir. Dünyanın her yanında bulunan camiler görülmeye değerdir. Bu bayramda ailenizle görülmesi gereken camileri sizler için sıraladık...

Müslüman aleminin tarihi araştırarak, maneviyatı yüksek olan camilere yolculuk etmesi ve orada namaz kılıp dua etmeleri Allah'a (C.C) daha yakın olma hissine ulaştırabiliyor. Bir çokları özellikle camilere ziyaret edip orada ibadetlerini yerine getirip memleketini geri dönüyor. Özellikle Ramazan ayında daha çok camilerin gezilmesi ve dua edilmesi Müslümanların yapmaktan huşu duyduğu eylemler arasında yer almaktadır. Peki, Dünyada görülmesi gereken camiler hangileridir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

Dünyada görülmesi gereken camiler

Dünyada görülmesi gereken camiler

DÜNYADA GÖRÜLMESİ GEREKEN CAMİLER

Mescid-i Haram

Mescid-i Haram

Dünyanın Müslüman alemi için en kutsal olduğu kadar en büyük olan Mescid-i Haram, Mekke bulunan her biri 89 metre yüksekliğinde 9 adet minaresi olan bir yapıdır. Neredeyse 900.000 kişi kapasiteli olmak ile birlikte, hac dönemlerinde 4 milyona kadar kapasiteye ulaştığı bilinir.

Mescid-i Nebevi

Mescid-i Nebevi

Hz.Muhammed'in kabrinin bulunduğu yer Medine, Mescid-i Nebevi caminin burada olması sebebiyle, çok kutsal olan bir yapı olarak bilinmektedir. 105 metrelik 10 minaresi ve yeşil görkemli kubbesiyle dünyanın en büyük ikinci camisi olmuştur. Kapasitesi yaklaşık 600.000 kişi olup hac döneminde 1 milyon kişiyi bulduğu söylenmektedir.

2.Hasan Cami

2.Hasan Cami

Kral Hasan tarafından 1993 yılında yaptırılan 2.Hasan Cami, Fas'ın Kazablanka şehrinde 210 metrelik minaresi ile dünyanın en uzun olma özelliği taşımaktadır. 

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cami

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cami

Dubai'nin başkenti Abu Dhabi'de bulunan ve Büyük Cami diye bilinen Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cami, 82 minaresiyle 2007 yılında ibadete açılmıştır. Cami'nin kubbesi 32.8 metre olmakla birlikte ebatları itibariyle dünyanın en büyük kubbesi olarak bilinir.

İmam Cami

İmam Cami

İran'ın İsfahan şehrinde bulunan İmam Cami, dört bir tarafında kubbe olan ve her kubbesinde kemer çevrelendiği görülen bir camidir. Kıbleye dönük mavi renkte olan kubbenin işçilik olarak hiçbir cami yapısıyla benzerliği olmadığı görülmektedir. İşlemelerin akustik yapısı ve ihtişamlı ayrıntıların kesinlikle görülmeye değerdir.

Büyükada Hamidiye Camii

Büyükada Hamidiye Camii

İstanbul Büyükada'da bulunan Büyükada Hamidiye Camii, II.Abdülhamid’in emriyle yapılan cami dönemin anlayışına uygun, eklektik bir yapı olarak bilinir. Burası Büyükada'nın tepesinde bulunmaktadır. Yolu keskin bir tepe olan bu camiye çıkarken duyduğunuz huzuru hissetmek için bile olsa bir kez bu adayı ziyaret edebilir ve caminin restore edilmiş halini keşfedebilirsiniz.

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki aile çay bahçeleri

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki aile çay bahçeleri
Napoli kafelerinde yatan büyük sır! Askıda kahve var!

İLİŞKİLİ HABER

Napoli kafelerinde yatan büyük sır! Askıda kahve var!

BİR YORUM YAPIN 0