Ağrı İshak Paşa Sarayı'nın bilinmeyen özellikleri

Osmanlı mimarisinin Anadolu'daki en seçkin örneklerinden nadide yadigar bir yapı olan İshak Paşa Sarayı, yeni ve güçlü aydınlatma sistemi ile ziyaretçilerini cezbediyor. Ziyaretçi akınına uğrayan İshak Paşa Sarayı nerededir? İshak Paşa Sarayı'nın hakkındaki tüm bilgiler için sayfamızın içeriğine göz atınız...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde "Medeniyetler Geçidi" olarak betimlenen bölgede, Osmanlı tarafından Lale Devri'nde inşa edilen ve Topkapı'dan sonra ülkedeki en büyük saray olarak bilinen İshak Paşa Sarayı'nın iç kısmı son zamanlarda yeni nesil led aydınlatma sistemiyle ışıklandırıldı. Işıklandırma ile ihtişamlı bir görsellik kazanan ve ziyaretçi akınına uğrayan İshak Paşa Sarayı nerededir?  İshak Paşa Sarayı'nın hakkındaki tüm bilgiler için sayfamızın içeriğine göz atınız...

İshak Paşa Sarayı

İshak Paşa Sarayı

İSHAK PAŞA SARAYI HAKKINDA BİLGİLER

İlçenin 7 kilometre güneydoğusunda bin 900 rakımlı tepede yer alan ve her yıl binlerce yerli, yabancı turistin ziyaret ettiği saray, tarihe ışık tutan ihtişamlı görselliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ağrı İshak Paşa Sarayı

Ağrı İshak Paşa Sarayı

Işıl ışıl görünüm elde eden, avlu kısımlarının yanı sıra özellikle iç kısımları tümüyle yeni led aydınlatma sistemiyle aydınlatılan 116 odalı tarihi saray, mevsim şartlarının uygun olan zamanlarda yoğun istek olması halinde geç saatlere kadar ziyaretçilere kapılarını açacağı biliniyor.

116 odalı tarihi İshak Paşa Sarayı

116 odalı tarihi İshak Paşa Sarayı

Günümüz zamanında geceyi daha iyi aydınlatması için üretilen led sistemlerinden yararlanan İshak Paşa Sarayı, haftanın 7 günü ziyaretçilerini ağırlayabilecek.

Haftanın 7 günü açık İshak Paşa Sarayı

Haftanın 7 günü açık İshak Paşa Sarayı

Dış aydınlatma için de 24 adet projektör kullanılan İshak Paşa Sarayı ziyaretçilerini bekliyor. Ramazan ayında ve Ramazan bayramında ziyaret edeceğiniz mekanlar listesine bu yegane sarayı da ilave edebilirsiniz.

Peygamberimizin sevmediği renkler neler? Sarı ve kırmızı renkleri...

İLİŞKİLİ HABER

Peygamberimizin sevmediği renkler neler? Sarı ve kırmızı renkleri...
Osmanlı'da ramazan gelenekleri

İLİŞKİLİ HABER

Osmanlı'da ramazan gelenekleri

BİR YORUM YAPIN 1

Ezda miroğlu 2 yıl önce

Ben ağrının diyadin ilçesinde oturuyorum. Her yıl ishak paşa sarayını ziyarete gideriz çok güzel biryer . hatta 2020 yılının eylül ayındaydı galiba tam hatırlamıyorum ishak paşa sarayını ziyaraete gittiğimizde hercai dizisi nin 3 sezon tanıtımı orada yapılıyordu bu sayede ebru şahin ve akın akınözüyle tanıştık çok güzel bir yer herkesin gitmesini istiyorum.