Google'nin doodle yaptığı Semiha Berksoy kimdir?

Dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Google, bugün doodle olarak sanatçı Semiha Berksoy'u kullandı. Herkes Semiha Berksoy'un hayatını araştırmaya başladı. Peki Semiha Berksoy kimdir ve neden Google'nin doodle'si oldu. İşte Semiha Berksoy'un hayatı!

Bugün Türk operasının büyük seslerinden Semiha Berksoy'un doğum günü! İlk Türk kadın opera sanatçısı olan Semiha Berksoy, doğum gününde unutulmadı ve Google tarafından doodle'ı yapıldı. Peki Semiha Berksoy kimdir? Sizler için Semiha Berksoy'un hayatını derledik. 

Semiha Berksoy kimdir?

Semiha Berksoy kimdir?

SEMİHA BERKSOY KİMDİR?

Berksoy, 24 Mayıs 1910 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Belediye Konservatuarı’nda ve Güzel Sanatlar Akademisi Namık İsmail Atölyesi Resim ve Tiyatro Okulu’nda eğitim gördü. Devlet bursu ile girdiği Berlin Devlet Yüksek Müzik Akademisi Opera Bölümü’nü birincilikle bitirdi.

1934 yılında başladığı opera kariyerini; Türkiye, Almanya ve Portekiz’de sürdürdü. 1939 yılında Richard Strauss’un Ariadne Auf Naxos isimli operasında Ariadne rolü canlandırdı ve bu rolü ile Avrupa’da sahne alan ilk Türk opera sanatçısı oldu. 1940 yılında Türkiye’ye döndü ve Carl Ebert’in rejiliğinde hazırlanan Tosca ve Madame Butterfly operalarında sahne aldı. Yine Türkiye'nin en büyük operalarından biri olan Deli Dolu ve Lüküs Hayat operetlerinde de sahne aldı.

1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanına layık görüldü. 1999 yılında New York City Lincoln Center’da düzenlenen Robert Wilson’ın The Days Before: Death ve Destruction and Detroit III isimli operalarında sahne almıştır. 15 Ağustos 2004 tarihinde 94 yaşındayken hayatını kaybetmiştir. Mezarı İstanbul'dadır. 

Cenk Eren yardım yapmak isterken dolandırıldı!

İLİŞKİLİ HABER

Cenk Eren yardım yapmak isterken dolandırıldı!
Neo Dervish performansı  ilk defa Türkiye'de!

İLİŞKİLİ HABER

Neo Dervish performansı ilk defa Türkiye'de!

BİR YORUM YAPIN 0