Nevşehir Belediye Başkanı mehter takımıyla halkı sahura kaldırdı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Arı, mehter takımını da yanına alarak Osmanlı marşları eşliğinde halkı sahura kaldırdı.

Nevşehir'de bir ilk gerçekleşti. Belediye başkanı Rasim Arı, belediyenin mehteran takımı ile birlikte sokak sokak gezerek halkı sahura kaldırdı. Osmanlı marşları eşliğinde gerçekleşen bu olaya, Nevşehirliler oldukça şaşırdı. Bazı mahalle sakinleri, bu anları kamera kaydına almayı da ihmal etmediler. Bazılarıysa evlerinin camlarından Türk bayrağı astılar. 

Mehteran takımını yakından görmek isteyen çocuklara, Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından hediyeler dağıtıldı. Vatandaşların Ramazan ayını ve Kadir Gecelerini kutlayan Arı, Mahalle Bekçileri ile de sohbet etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı

Belediye Başkanı Rasim Arı, “Başı rahmet, ortası mağfiret, son azaptan kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşıyoruz. Dolayısıyla bu mübarek ayı bizde özel bir gece ile uğurlamak istedik. Aklımıza biran da böyle bir şey geldi. Rabbim bazen aklımıza böyle güzel şeylerde düşürüyor. Hemşerilerimiz ile birlikte böylesine güzel bir geceyi birlikte yaşamak istedik. Aslında Cuma gecesi planlamıştık. Fakat Cumartesi günü öğrencilerimizin sınavları olduğu için onları rahatsız etmemek adına bu geceye aldık. Sizlerin de gördüğü üzere bu gece hemşerilerimiz ile kucaklaşıp bu vesileyle ortaklığı, muhabbeti ve sevgiyi beraber paylaşıyoruz. Onların ilgisi ve bize gösterdiği teveccühü bir defa daha bu gece yaşadık. Rabbim inşallah bu birlikteliği beraberliği uzun yıllar boyunca sürdürmemize fırsat verir. Bu birlikteliği Ramazan ayında yaşadığımız gibi inşallah Ramazan Bayramında da inşallah bu birlikteliği ve muhabbeti yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hem şehrimizin, hem ülkemizin hem de bütün İslam aleminin Ramazanını ve Bayramını tebrik ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimize zarar vermesin” açıklamasında bulundu.

Nevşehir Belediyesi

Nevşehir Belediyesi

Rasim Arı, “İnşallah bundan sonra tüm şehirlerimizde de bu ve buna benzer uygulamalar yapılır. Bu vesileyle hem geçmişimizi yad ediyoruz hem de hemşerilerimiz ile kucaklaşıyoruz “dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya yürüyüş sırasında eşlik eden isimler arasında, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, Nevşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ersan Erkut, ile Nevşehir Belediyesi şube müdürleri de bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara meddah gösterisi

İLİŞKİLİ HABER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara meddah gösterisi

BİR YORUM YAPIN 0