Gaziantep dünyaca ünlü şefleri ağırladı!

Gastroway programı kapsamında dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları Gaziantep'e geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen programda şefler Gaziantep'in mutfağını yakından tanımış oldu.

Gaziantep Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer almayı başararak adını tüm Dünya’ya duyurdu. Bu başarı ardından yörenin kendine has kültürü ve yemeklerini tanıtma fırsatı doğdu. 

ÜNLÜ ŞEFLER GAZİANTEPTE

ÜNLÜ ŞEFLER GAZİANTEPTE

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Gastroway programı kapsamında düzenlendi. Belediye başkanı Fatma Şahin'in öncülüğünde yürütülen projede The Best 50 Restaurants of the World listesinde yer alan, Michelin yıldızı sahibi şeflerle gastronomi yazarları ve gazetecilerden oluşan 10 farklı ülkeden 20 kişilik grup Gaziantep'i yakından tanıma ve tanıtma fırsatı buldu. 

ÜNLÜ ŞEFLER GAZİANTEPTE

ÜNLÜ ŞEFLER GAZİANTEPTE

KİMLER KATILDI?

1 Michelin yıldızlı şef Yoshizumi Nagaya, 2 Michelin yıldıza sahip şef Andrea Aprea, Dünya’nın çeşitli lokasyonunda gastronomi etkinliklerine akademisyen ve gastronomik danışman olarak katılan şef Pere Planaguma, 2016’da İspanya’nın “En İyi Pasta Şefi” seçilen şef Joana Artieda, Time Out Budapest, Vilagevo, Radiocafé gibi çeşitli mecrada yazıları yayımlanan Andras Jokuti, Tayland’daki Guides Géo ve Avustralya’da yayımlanan Good Food gibi Dünya’nın farklı ülkelerinde yiyecek, gezi ve kültür yayınlarında İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerinde yazılar yazan Vincent Vorajit Vichit Vadakan, Remy Thomas Havetz, Andre Lıma De Luca, Igor Cubıllo, Oscar Calleja Orallo, Alberto Foyo Raurıch, Hıromı Ohama, Meropı Papadopoulou, Aılın Alexo, Chıa-Meı Chao, Gıulıa Gavagnın, Teresa Cecıkıa Meyer Murelıus, Salvador Garcıa Arbos, Susana Begona Rodrıgo De Jorg ve Mohamad Orfalı katıldı.

Dünya'nın en küçük pandası Çin'de dünyaya geldi

İLİŞKİLİ HABER

Dünya'nın en küçük pandası Çin'de dünyaya geldi

BİR YORUM YAPIN 0