Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık projesine dair yeni açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Paneli’nin düzenlediği Yeşil Ekonomi Yolunda Sıfır Atık programına katıldı. Erdoğan, sıfır atık projelerinde gelinen son noktayı açıkladı.

Emine Erdoğan, sıfır atık projesiyle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Erdoğan, son olarak Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Paneli’nin düzenlediği Yeşil Ekonomi Yolunda Sıfır Atık programına katıldı. Program Ankara'da gerçekleşti.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Fakat büyük bir memnuniyetle görüyorum ki yalnızca kamuda ve belediyelerde değil, özel sektörde de karşılığını buldu. Her şeyden önemlisi halkımızın vicdanlarında hak ettiği yeri edindi. 2019 yılı sonu itibarıyla, 25 bin binada sıfır atık uygulamasına geçme hedefini koymuştuk. Bu hedefimize 2 ay önceden ulaştık. Bu hız, sıfır atık hedeflerimizin geleceği hakkında bir teminat niteliğindedir.” sözleriyle duygularını paylaştı.

ATIKTAN SANATA PROJESİNE DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, atıklardan dönüşüm üzerine yapılan çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nın inşaatı döneminde ortaya çıkan atık materyallerden sanat eseri elde etme fikriyle gerçekleştirilen “Atıktan Sanata” adlı etkinliğine katıldı. Erdoğan, etkinlik ile ilgili fotoğrafları Instagram hesabından paylaştı ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

emine erdoğan

emine erdoğan

'Projeyle, ilk kez bir inşaat sahasında, sanat atölyesi kurularak 10 ton atık ileri dönüşüme çevrildi. Kıymetli sanatçılarımız “botanik”, “moda”, “heykel” ve “kullanılabilir ürün” kategorilerinde sanat eserleri yaptılar. Bunların satışından elde edilecek gelir, sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. Bundan ayrıca memnuniyet duydum. Attığımız her adımın tabiata maliyetini hesap etmeliyiz. Şayet önlem almazsak, 2050’de okyanuslarda balıktan çok plastik yüzecek. Atık üretimini azaltmaya özen göstermeli, ürettiğimiz atıklara da yeniden hayat vermeye çalışmalıyız.'

Hülya Koçyiğit'ten Barış Pınarı Harekatı'na anlamlı destek!

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Koçyiğit'ten Barış Pınarı Harekatı'na anlamlı destek!
ABD'li sanatçıdan Barış Pınarı Harekatı'na destek

İLİŞKİLİ HABER

ABD'li sanatçıdan Barış Pınarı Harekatı'na destek

BİR YORUM YAPIN 0