Yazar Hayati İnanç'tan namazın önemini anlatan muhteşem kıssa

Günümüzde anlattığı hikayelerle dillerden dile dolaşan usta yazar Hayati İnanç hakkında merak edilen soruları Yasemin.com mikrofonuna yanıtladı. İşte kendine has mütebessim çehresi, zihnine nakşettiği beyitlerle gençlere terennüm eden Hayati İnanç ile yaptığımız samimi röportajın detayları aşağıda izleyebilirsiniz.

Yasemin.com/ ÖZEL

Ülkemizin en kalabalık şehirleri arasında birinci sırada yer alan Denizli'nin Çameli ilçesinde 1941 yılında dünyaya gelen Hayati İnanç, 1984 yılında İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. "Çiftleri boşanmaktan çok barışmaya teşvik ettiği için" alanında başarılı avukatlardan biri olan İnanç, şimdilerde yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yaparak hayatını devam ettirmektedir. "En değerli iş insana olan yatırım" diyerek kendine bir yol haritası çizen Hayati İnanç, Klasik eserlerden edindiği heyecanı gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir. Aynı isimle 5 farklı eser çıkaran İnanç, TRT ekranlarında kitapları ile aynı isimde olan “Can Veren Pervaneler” adında programın sunuculuğunu yapmaktadır. Son zamanlarda sosyal medyada gençlik yıllarında usta şair Necip Fazıl Kısakürek ile buluşamadığı bir anı ile gündeme gelen yazar Hayati İnanç, bu hikayeyi üniversitelerin eğitim seminerlerinde konu edinmişti.

Usta yazar Hayati İnanç Yasemin.com editörlerinden Busenur Çalık ve Ebrar Albayrak'ın sorularını yanıtladı.

Hayati İnanç

Hayati İnanç

TIKLA OKU: YAZAR HAYATİ İNANÇ'TAN ANNELİĞİN ÖNEMİNE DAİR ETKİLEYİCİ AÇIKLAMA

- "Ah eski zamanlar" diye hayıflanılır siz de hayıflanıyor musunuz? Eski zamanlarda neleri özlüyorsunuz?

'Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer.' denir. Geçmiş hep özlenmiştir. Hz. Peygamber'e (S.A.V.) yaklaştıkça işler güzelleşir, kalpler nurlanır, kötülük azalır, nur çoğalır. Uzaklaştıkça ise karanlığa doğru gitmekteyiz, ahir zamanlar her gün bir önceki günü aratır. Büyüklerden birisinin yanında 'ah demiş eskiden fakirler gözetilirdi, fakir fukaranın derdiyle dertlenirdi zenginler ah demiş... Onu özlüyor musun  diye sormuş büyük zaad. 'O zaman eski zamanlardan şikayet edeceğine yakınındakiler için yadım et ve eski zamanlar gibi yaşa.'

Böylesine pasif bir şekilde eskiyi özlemek iş değil, eskide güzel olduğunu düşündüğün şeyleri, bugün karınca kararınca yaşamaya çalışmıyorsan boş bir serzeniştir.Günümüzde 'ah' demekle bir şeyler yapıyorsa değeri vardır. 

HAYATİ İNANÇ'IN NAMAZIN ÖNEMİNİ ANLATAN MUHTEŞEM KISSA

Ünlü yazar Hayati İnanç, rızkı azalan bir adamın Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e danışması ile ortaya çıkan gerçeğin hikayesini anlattı. İşte namazın önemini vurgulayan o etkileyici kıssa;

2020 Sezonunun en güzel ferace modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 Sezonunun en güzel ferace modelleri
Oyuncu Ebru Şahin imajını yeniledi!

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Ebru Şahin imajını yeniledi!
Cumhurbaşkanlığı 'soğanlı menemen mi soğansız menemen mi' sorusunda tarafını seçti

İLİŞKİLİ HABER

Cumhurbaşkanlığı 'soğanlı menemen mi soğansız menemen mi' sorusunda tarafını seçti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 13

hıghlander 4 yıl önce

hocam Allah sizden ebedi ve kesintisiz razı olsun,iki cihanın af ve afiyetini nasip etsin.amiin.

Nazlı 4 yıl önce

Rabbim istifade etmeyi nasip etsin cümlemize

avatar 4 yıl önce

tabut meselesi gercekten dogru mu. namaz kilmayan birinin tabutu evin duvarina değdiği icin o duvari peygamberimiz yiktirmis mi?

halk 4 yıl önce

MaşaALLAH insan dinlerken hiç sıkılmıyor dinledikçe dalıyor dalıyor .. Rabbim saglık sıhhat versin

Toplam 10 beğeni

Gurbetçi Bilocan 4 yıl önce

1941 doğumlu olmasına rağmen maşallah 55-60 gibi duruyor. :))

Toplam 5 beğeni

m.fahri uslu 4 yıl önce

doğum tarihi 1961 dir hayati inanç ın.

Toplam 0 Beğeni

bir dost 4 yıl önce

1961 doğumlu Hayati abi

Toplam 0 Beğeni

Selim bağ 4 yıl önce

1941 yanlış benim arkadaşım olsa olsa 1954-55 doğumlu

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun