Side Antik Tiyatro'daki 'prefabrik tuvalet' şikayet topluyor!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içine yaklaşık 20 gün önce çocuk bakım ve mescit ile tuvalet olmak üzere ahşap kaplama 2 prefabrik yapı yerleştirildi. Son zamanlarda çirkin görünümünden dolayı şikayet toplayan prefabrik tuvalet gündeme damga vurdu. İşte, haberin ayrıntıları...

Manavgat'a bağlı Side'de, Roma dönemine ait olduğu bilinen ve büyük kısmı ayakta olan antik tiyatroya, Müze Uygulamaları Daire Başkanlığı'nın birimi Örenyerleri Şube Müdürlüğü'nce koordine edilen uygulama ile ahşap kaplama iki prefabrik konteyner yerleştirilmesi ve atık gider boru hattı döşenmesi, çirkin görünüm oluşturması ve kanuna aykırı olması gerekçesiyle şikayet edildi.

Side Antik Tiyatro

Side Antik Tiyatro

Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat Sen) Antalya Şube Başkanı Seyfi Turan, “O tarihi dokunun bozulmaması gerekiyor. Ama bugün Side Antik Tiyatro'da görünen şeyler tamamen yasaya aykırı. 2863 sayılı kanunun 9'uncu maddesinde, 'Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları çerçevesinde koruma kurullarınca alınan kararlara aykırı olarak, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarında, her çeşit inşai ve fiziki müdahalede bulunmak, bunları yeniden kullanıma açmak veya kullanımlarını değiştirmek yasaktır. Onarım, inşaat, tesisat, sondaj, kısmen veya tamamen yıkma, kazı veya benzeri işler inşai ve fiziki müdahale sayılır' deniliyor. Tamamen yasaklanan bir işi oraya yapmışlar" açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Neden böyle bir karar aldıklarını bilmiyorum. Arkadaşları da zan altında bırakmak istemiyoruz ama eminim bu kararlarından vazgeçip daha doğru bir karar vermeleri gerekiyor. Halkın göz zevkini bozmayacak şekilde, ortadan geçen hortumlar, borular kaldırılarak alan dışına herhangi bir yere yapılabilir. Zaten şehir merkezinde ihtiyaçların karşılanabileceği birçok alan var. Ya da daha uygun bir yeri belediye tahsis edebilir. Oralara taşınması o görüntünün yeniden düzenlenmesi ve eski haline getirilmesi talebimiz."

Side Antik Tiyatro

Side Antik Tiyatro

Yazın İstanbul'da nerede denize girilir? Hangi deniz temizdir?

İLİŞKİLİ HABER

Yazın İstanbul'da nerede denize girilir? Hangi deniz temizdir?
Donald Trump, rapçi ASAP Rocky'in arkasını kolladı!

İLİŞKİLİ HABER

Donald Trump, rapçi ASAP Rocky'in arkasını kolladı!

BİR YORUM YAPIN 0