Tortum Şelalesi nerededir? Erzurum'da nerelere gidilir?

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince Türkiye'nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi turistlerin yaz tatilinde vazgeçilmez yerleri listesi arasında yerini aldı. Peki, Tortum Şelalesi'ne nasıl gidilir? Neler yapılır? İşte, Tortum Şelalesi hakkındaki bilgiler...

Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Şelalesi, özellikle yaz mevsiminin yaşandığı bugünlerde, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizmde nadide yerlerden biri olarak tercih edilmektedir. Tortum Gölü, Yedigöller'in yanı sıra tarihi kiliseleri, köprüleri, yemyeşil yaylaları, ormanlarıyla, yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören ve 2016 yılında Türkiye'nin 11'inci sakin şehri seçilen Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi, bu senenin yaz mevsiminde yerli yabancı herkesin ilgi odağı olmaktadır. Peki, Tortum Şelalesi hakkında bilinmesi gerekenler ve özellikleri nelerdir? İşte, yanıtlar...

Tortum gölü

Tortum gölü

TORTUM ŞELALESİ ÖZELLİKLERİ

Erzurum ve Artvin kara yolunun 110'uncu kilometresindeki ve Afrika'daki Vietorio Şelalesi ile Amerika'daki Niagara Şelalesi'nden sonra 48 metreden aşağı akan suyuyla dünyanın en yüksek 3'üncü şelalesi olarak kayıtlara geçen Tortum Şelalesi, muhteşem manzarası ile bir çok şelaleyi solda bırakıyor. Turistlerin merakını ve ilgisini çekmeyi başaran bu şelaleye özellikle yaz aylarında daha çok seyahat ediliyor.

Tortum Şelalesi hakkında bilinmesi gerekenler

Tortum Şelalesi hakkında bilinmesi gerekenler

GÜNEŞLİ GÜNLERDE GÖRÜLMESİ GEREKEN GÖKKUŞAĞI

Balıklı köyü yakınlarında bulunan dağda 18'inci yüzyılda yaşanan heyelan sonucu oluşan bu şelalede, özellikle güneşli günlerde gökkuşağı beliriyor. Hususi gökkuşağı için bekleyen turist ve gezginler sevdikleriyle beraber bu şahane manzaranın önünde fotoğraf çekiliyor.

Tortum Şelalesi özellikleri

Tortum Şelalesi özellikleri

NADİDE OLARAK DİLE GETİRİLEN BİR YER

Bu şelale adeta turizm yetkilileri tarafından korunuyor. Doğanın korunmasına yönelik yaklaşımların başlatılması ve her daim bu konuda uyarılarda bulunulmasıyla Tortum Şelalesi'nin nadide bir yer olarak görülmesi sağlanıyor. Turistler ve bölge sorumluları tarafından korunması için ise özen gösterilmesi gerektiği vurgulanıyor. 

Erzurum Tortum Şelalesi

Erzurum Tortum Şelalesi

Ağrı Miraşe yaylasına nasıl gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ağrı Miraşe yaylasına nasıl gidilir?
Alanya Dim Çayı'na nasıl gidilir? Dim Çayı'nda ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Alanya Dim Çayı'na nasıl gidilir? Dim Çayı'nda ne yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0