İstanbul'da en iyi baklava nereden alınır? İstanbul'un en iyi tatlıcıları

Osmanlı'dan günümüz kültürüne taşınan baklavalar ve çeşitleri her daim tercih edilen bir talep olmuştur. Şerbetli tatlılar, sütlü tatlılardan daha fazla rağbet görmektedir. Peki, İstanbul'da en iyi baklava alacağınız adresler nerelerdir? İşte, meşhur baklavacı adresleri...

Geçmişte sadece padişahlara sunulan baklava günümüzde bütün evlere giren bir lezzet haline geldi. Yıllardır lezzetinden ödün vermeyen baklava bayramda tabakları şenlendirmeye devam ediyor. Son yıllarda Gaziantep'ten ülkemizin her yerine yayılan ustaların açtıkları baklavalar sayesinde bütün dünyaya da ünlenen geleneksel milli tatlımız olan baklava her zaman bayramlarda özel günlerde, ve normal günler de en çok sevilen tatlılarımızın başında geliyor. Kurban Bayramında misafirlere ikram etmek ve bayramlaşmaya giderken en çok tercih edilen şerbetli tatlılardan baklavadır. Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte tatil boyunca tatlıcıların açık olması birçok insanı sevindiriyor. Birçok çeşidi bulunan baklavanın en çok tercih edilen çeşitleri, Antep fıstıklı ve cevizli baklavadır. Peki, İstanbul'da en kaliteli ve leziz baklava satan yerler nerelerdir? İstanbul'da nereden baklava alınmalıdır? İşte, İstanbul'da alabileceğiniz meşhur baklavacı adresleri...

İSTANBUL'DA BAKLAVA NEREDEN ALINIR?

Karaköy- Güllüoğlu

Karaköy- Güllüoğlu

İncecik açılan yufkanın arasına serpilmiş bol fıstık ya da cevizin yoğun şerbetle buluşması ve ardından oluşan o mükemmel lezzetin bayram sofralarını taçlandıran baklavayı Karaköy'den bulunan ve Karaköy’ün en kaliteli baklava lezzetleri adreslerinden biri olan Güllüoğlu, 5 kuşaktır tatlı severlere meşhur tatlılarını sunuyor.

Köşkeroğlu Restoran

Köşkeroğlu Restoran

Gaziantep'te kurulan Köşkeroğlu,İstanbul'un merkezi yerlerinde şube açtı. Cevizli, fıstıklı, çikolatalı, sarma ve şöbiyet gibi pek çok çeşidi bulunan restorana hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ailecek her gün gidebilirsiniz.

Kaşıbeyaz Baklava

Kaşıbeyaz Baklava

Beşiktaş'ta yer alan Kaşıbeyaz Baklava, bin bir çeşit tatlı seçenekleriyle sizleri deniz manzaralı mekanlarında ağırlamayı bekliyor.

Emiroğlu Baklavacısı

Emiroğlu Baklavacısı

Üsküdar'da bulunan Emiroğlu Baklavacısı, iddialı duruşuyla İstanbul'daki meşhur baklavacıların arasında yer alıyor. Burada baklavanın yanı sıra su böreğinin de tadına bakabilirsiniz.

Hafız Mustafa- Sirkeci

Hafız Mustafa- Sirkeci

Eminönü Sirkeci tramvay yolu üzerindeki Hafız Mustafa tatlıcısı yerli yabancı herkesin tatlı durağı haline geldi. Özellikle fıstıklı burma ve fıstıklı baklavasının tadına bakmadan ayrılmayın.

Fıstıkzade- Ataşehir

Fıstıkzade- Ataşehir

Ataşehir'de ve Acıbayram'da şubeleri olan Fıstıkzade iri taneli bol fıstıklı baklavalarıyla en iyi baklavacı mekanlar listesinde yerini aldı.

Hakkızade Üsküdar

Hakkızade Üsküdar

Üsküdar merkezde bulunan Hakkı Zade,Kurban Bayramı boyunca açık olan mekanlar arasında. Canınızın çektiği her tatlıyı gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.

 

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Yaprak sarmanın püf noktaları neler? Pratik ve kolay yaprak sarması yöntemleri

BİR YORUM YAPIN 0