En lezzetli Adana'da kebabı nerede yenir? Adana'da gezilecek yerler...

Türkiye'nin kalabalık şehri olan Adana,lezzetli yemekleri ile meşhurdur. Adana Kebabı bu lezzetli yiyeceklerin başında gelmektedir. Peki, Adana'ya gitmek istediğinizde nereyi gezebilirsiniz? İşte, Adana'da gezilmesi gereken yerler...

İstanbul'dan sadece 1 saat 10 dakikalık bir uçuşla ulaşabildiğiniz Adana, kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Uygun fiyatlı konaklama seçenekleriyle Adana merkezinde bir çok otel ve pansiyon bulabilirsiniz. Keyifli bir hafta sonu ve bayram tatili için Adana'yı gezilebilecek şehir tercihleri arasına alabilirsiniz. Peki, Adana'da nereler gezilmelidir? Adana'da ne yapılır? İşte, Yasemin'in penceresinden Adana rotası...

Adana rotası

Adana rotası

ADANA'DA GEZİLECEK YERLER

Adana- Levent Börekçilik

Adana- Levent Börekçilik

Sabah kahvaltısı için Sanayi Sitesi içerisinde Levent Börekçilik'te enfes böreklerin tatlarına bakmayı ihmal etmeyiniz. Seyyar bir börek tezgahı olan bu börekçi Adana'da Adana böreğinin adresi olarak biliniyor.

Adana Yağ Cami

Adana Yağ Cami

Adana'nın tarihini keşfetmek için şehir meydanından başlayabilirsiniz. Yağ Cami, tarihi bir mimariye sahiptir. Yağ Camisini adını eskiden yağ deposunun bulunması nedeniyle almıştır.

Adana Kazancılar Çarşısı

Adana Kazancılar Çarşısı

Adana'nın tarihi bir diğer yeri olan Kazancılar Çarşısı fotojenik bir yer olduğu için yerli yabancı gezginler bu çarşının fotoğraflarını çekiyor. Şehir meydanından kısa mesafe bir yürüyüş ile buraya ulaşabilirsiniz. Kazancılar Çarşısı'nda ustaların Adana kebabının şişlerini nasıl yaptıklarını, kazanlara nasıl şekil verdiklerini ve canlı canlı kazan kalaylamasının nasıl olduğuna canlı şahit olabilirsiniz.

Adana- Tarihi Uğuroğulları

Adana- Tarihi Uğuroğulları

Canınız lokum tatlı çekti ise Adana'da en güvenilir ve lezzetli adres olan 1948 yılından itibaren hizmete açık Tarihi Uğuroğulları'na gidebilirsiniz. Sevdiklerinize hediye lokum paketi sardırabilirsiniz.

Adana -Taşköprü

Adana -Taşköprü

Çukurova'nın cam damarlarından biri olan Seyhan Nehri üzerinde kurulmuş olan tarihi Taş Köprü, Seyhan ilçesiyle ve Yüreğir ilçesini birleştirmektedir. Trafiğe kapalı olan köprüden geçerek, diğer ilçeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Taşköprü ve çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz.  

Adana- Sabancı merkez cami

Adana- Sabancı merkez cami

Taşköprü'nün yanında yer alan Sabancı Merkez Cami ise görkemi ile tablo resimlerine taş çıkartıyor.

ADANA'DA NEREDE KEBAP YENİR?

KEBAPÇI MESUT

KEBAPÇI MESUT

ONUR KEBAP

ONUR KEBAP
CİĞERCİ MEMET USTA
CİĞERCİ MEMET USTA
GÖÇTÜ KEBAP
GÖÇTÜ KEBAP
ETİN ADAMI FİKRET USTA
ETİN ADAMI FİKRET USTA

Adana kebabının ve ciğerinin yanı sıra, balık sevenlere özel Adana'da yiyebileceğiniz meşhur Kuruçeşme Balık restoranı, hem lezzeti hem de tazeliği ile tanınmaktadır. Burada tuzda balık yemeyi ihmal etmeyiniz.

KURUÇEŞME BALIK

KURUÇEŞME BALIK

Tokat'ta nerede kalınır? Tokat'ta gezilecek yerler...

İLİŞKİLİ HABER

Tokat'ta nerede kalınır? Tokat'ta gezilecek yerler...

BİR YORUM YAPIN 1

Gezgin 4 yıl önce

öncelikle yazınız için teşekkürler çok faydalı oldu benim için. Adana gezmesi kolay bir şehir kentin çok varoş mahallelerine gitmediğiniz sürece gezerken herhangi bir sorun yaşamazsınız .3 gezdiğim adana turumda size tavsiyelerim ADANA KEBABI KEBAPÇI İŞTAH TA BÖREĞİ RIZA BÖREKÇİLİKTE ŞALGAM I HACININ ŞALGAMI KONAKLAMA İÇİN SAYDAM OTEL ŞIRDANI CEMİL USTADA KABURGAYI YAŞAR USTA DA

Toplam 2 beğeni