Guinnes’e giren Van Kahvaltısı UNESCO yolunda!

Van’da 5 yıl önce 51 bin 793 kişinin katılımı ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren geleneksel "Van kahvaltısı", Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ulaştırılması ve UNESCO’ya sunulması gündeme geldi. İşte, haberin ayrıntıları...

Van’ın mutfak kültüründeki ünü ülke sınırlarını aşan Van kahvaltısının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne alınması amacıyla bir süre önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından çalışma başlatıldı. Van'ın meşhur kahvaltısının yanı sıra günümüzdeki konumunun anlatıldığı dosya sunumu hazırlandı.

Van Kahvaltısı

Van Kahvaltısı

İstanbul Avcılar’da bulunan Van’dan getirilen organik ürünlerin servis edildiği Van ürünlerin müşterilere servis edildiği kahvaltı salonunun sahibi Fatih Sarp,“Van kahvaltısını dünya çapında marka haline getirmek istiyoruz. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kısa süre önce Van’a ait olduğu tescillenen, Urartu mirası, peygamber sofraları ve Evliya Çelebi’nin Van Seyahatnamesi’nde de yer bulan kavut, patentli ürün kavutumuzla, ceviz reçelimiz, Van cacığı, helvası, tahini, içinde bal tereyağı ve susam bulunan sahini, balı, kavurması ve sayamayacağım 30’u aşkın lezzetiyle Van kahvaltısını UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültüre Mirası listesine almak için mücadele ediyoruz" şeklindeki sözleriyle dünya üzerinde kahvaltı konusunda önde olduğunu açıkladı.

BİR YORUM YAPIN 0