Karadeniz Badara Yaylası nerede? Badara yaylası konaklama

Rize’de yaz sıcaklarından bunalanlar ve Karadeniz havası almak isteyenler soluğu yaylalara gelerek alıyor. Yeşil doğası ve muhteşem manzarasıyla ilgi çeken Badara Yaylası, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramasıyla gündeme oturan bir konum oldu. Peki,Karadeniz Badara Yaylası nerede? Badara yaylası konaklama nasıl yapılır? İşte,haberin ayrıntıları...

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları’nın eteğindeki minik gölü, doğal güzelliği ve eski tip evleriyle ünlü Badara Yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgileri üzerine çekiyor. Karadeniz'in serin ve hijyenik havası bu aylarda oldukça ihtiyaç hissedilen bir şehir olmaktadır. Tatil amaçlı Karadeniz'de yerli yabancı turistler deniz kıyısı civarından ziyade yaylaları tercih edilmektedir. Peki, Karadeniz Badara Yaylası nerede? Badara yaylası konaklama nasıl yapılır? İşte, Badara Yaylası hakkında bilinmesi gerekenler...

Badara Yaylası

Badara Yaylası

BADARA YAYLASI NEREDE? NASIL ULAŞILIR?

Badara yaylası Trabzon Havaalanına 249 km, Rize şehir merkezine 109 km, Çamlıhemşin ilçe merkezine 42 km dir. Badara Yaylası'nı ziyaret etmek isteyen turistler, öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en ihtişamlı kalesi olarak belirlenen Zilkale'yi görebilmekte ve bulundukları yerden yaklaşık yarım saatlik yolculuktan sonra Badara Yaylası'na ulaşabilmektedir.

BADARA YAYLASI'NDA NEREDE KONAKLANIR?

Badara Yaylası'na herhangi bir toplu taşıma bulunmamaktadır. Trabzon Havalimanından araç kiralamayı tercih edebilirsiniz. Yolcu360’ın uygun fiyatlı kiralama yerini değerlendirebilirsiniz.

Badara Yaylası Likapa Dağ Evi

Badara Yaylası Likapa Dağ Evi

Bu yaylada konaklama için tek uygun seçenek Likapa Dağ Evi'dir. Likapa Dağ Evini bir aile işletmektedir. Otantik bir havası olan bu evde 12 kişiye kadar ev sahipliği yapılmaktadır. Mutfak kısmında soba bulunan evde çay sobada demlenirken, yemekler sobanın fırınında yapılmaktadır. Likapa Dağ Evi'nin instagram sayfasından da takip edebilirsiniz.

Rize Badara Yaylası

Rize Badara Yaylası

Rize'de bulunan Badara Yaylası’nı diğer yaylalardan ayıran özelliği Karadeniz'i görmesi ve yaylanın ortasında ufak bir gölün olmasıdır. Göl kenarında bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz.

Rize Badara Yaylası

Rize Badara Yaylası

"KAMP YAPMAYA ELVERİŞLİ BİR YAYLA"

Badara Yaylası kamp kurmaya elverişli bir yayladır. Çadırınızı köyden uzak bir alana kurmak yerine bulunduğunuz yere kurabilirsiniz. Çadır kurmanın hiçbir yasağı bulunmamaktadır. En güzel manzaraya sahip olan Badara Yaylası'nda hafta sonu veya yıllık izin tatillerinizi sevdiklerinizle birlikte kamp kurarak değerlendirebilir, konaklama ihtiyacını kamp kurarak da gerçekleştirebilirsiniz. Kamp kurmadan yeme, içme erzaklarını yanınıza almanızı öneriyoruz. İhtiyaçlarınızı alabileceğiniz market, bakkal gibi seçenekler bulunmamaktadır.

"MIHLAMA YEMEĞİ İHMAL ETMEYİN"

Badara Yaylası’na gitmişken Fatma ablanın bir muhlamasını, bir kara lahana sarmasını yemeği ihmal etmeyiniz.

Türkiye'nin ilk muhazafakar giyim fuarı Life Style Turkey CNR Expo'da

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin ilk muhazafakar giyim fuarı Life Style Turkey CNR Expo'da

BİR YORUM YAPIN 0